Potrzebuje jakiś łatwy do zaimplementowania w C++ protokół GG troche zbyt skomplikowane jak dla mniePotrzebuje odbiór wiadomości i zależy mi jak największej prostocie jakieś pomysły ? ?
Potrzebuje jakiś łatwy do zaimplementowania w C++ protokół GG troche zbyt skomplikowane jak dla mniePotrzebuje odbiór wiadomości i zależy mi jak największej prostocie jakieś pomysły ? ?
@up Protokół GG troche zbyt skomplikowany jest... najelpiej zeby wszystko szło jako PLAIN TEXT wszytsko ma być na maksa proste
Brak interpunkcji i już można źle interpretować.
Połączenie socketowe powinno w zupełności wystarczyć: http://tldp.org/LDP/LGNET/issue74/tougher.html
Wpadłem na pomysł żeby wykorzystać do tego telnet i POP3 , bo chodzi mi o działanie za NATem GG świetnie by się nadawało ale jak wcześniej pisałem troche komplikacji przy tym jest
Tunel ssh powinien wystarczyć.
A po co sie o cos opierac jak potrzebujesz cos prostego![]()
Nie wiem co chcesz robic i jak wysylac, okresl sobie jakas prosta ramke i ja przesylaj....
Wszystko zalezy czy chcesz przesylac same wiadomosci czy maja byc jakies informacje o statusie itp. itd.
Generalnie nie widze tutaj jakiejs wiekszej filozofii
--
ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"
Miałem odbierać czysty tekst , bez zadnych zabezpieczen szyfrowania itp tylko czyty tekstMyślę nad wykorzystaniem pop3 (tresć wiadomości) udało mi się to zrobić w pythonie ale C++ to dla mnie naprawde hardcore macie jakieś gotowce :P
![]()
To ma być pod Windowsa