-
Mafia i Multiplayer
Witam!
Mam pytanko, szczególnie do posiadaczy gry MAFIA.
Gra jest dość stara choć cały czas się podoba
Nie posiada multiplayera ale jest jedna ciekawostka.
Programiści w ostatniej chwili zrezygnowali z 2 opcji w menu.
Race Mode i Multiplayer.
I moje pytanie brzmi: czy dało by rade jakoś przywrócić takowy przycisk MULTIPLAYER do menu ? (Albo inaczej, np. po kliknięciu w TWÓRCY GRY uruchamiało by się okno MULTIPLAYER") Pytanie w szczególności się tyczy memory hackerów.
Jeszcze dodam że ten przycisk MULTIPLAYER został usunięty w kodzie (chyba) bo wszystko zostało po nim w folderach. GUI, textury itp.
Albo sprawa się tyczy pliku "mainmenu.mnu" ponieważ w nim pewnie są zawarte te informacje na temat "przycisków". I na koniec napisze jeszcze że po zmianie nazwy pliku "mainmenurac.mnu" na "mainmenu.mnu" będzie aktywny tryb Race mode.
Dla jasności wytłumaczę że jest 100% możliwość aktywowania tego multiplayera.
W wersji gry 1.0 i po pobraniu pewnego programu i uruchomieniu go. Tryb Multi (ale tylko we wyścigu) zostaje aktywowany jednorazowo. Jednak dziwnym zbiegiem okoliczności w wersji gry 1.1 i 1.2 dodane są jeszcze 2 tryby: Deathmatch i Team Deathmatch (wygrzebałęm te informacje z plików .mnu :P) Ale ten programik już nie działa na wersjach wyższych niż 1.0.
Trochę pomotałem ale cóż xD
Czekam na odpowiedź
Ostatnio edytowane przez Cukier : 08-21-2009 - 04:30
-
wiesz ile ja sie naszukalem multiplayera do Uplink'a, elder scrolls 3:Morrowind i Colobota?
w uplinku skasowali z jakims patchem, ale podobno byl;
w morrowind nigdy nie bylo, zrobili jakis patch ale nie dziala jak trzeba;
w colobocie nigdy nie bylo i nie ma :|
poszukaj na jakichs fansite'ach, moze jakis napalony programista wykodzil o,o
War, war never changes.
-
wiesz o to chodzi że na fansitach nic o tym nie ma mało kto wie ze takowy multiplayer jest. Więc nikt się za to nie łapie. Poza tym pewna grupka robi multiplayera do tej 7 letniej gry Robi go w C++ ale release będzie w 2010
Więc stąd to moje pytanie
A tak poza tym to wydaje mi się ze w tym przypadku powinno być proste dla kogoś z wiedzą. Tak jak mówiłem. Wystarczyło by tylko coś dopisać w paro bajtowym pliku "mainmenu.mnu". Jeszcze dodam ze wyhaczyłem pewien adres co w pewnym momencie przeskakuje o 1 wartosć. Czyli ze tak jakby on jest niewidzialny..
P.S może jest ktoś chętny do spróbowania ? Mógłbym podesłać 2 pliki i by ktoś sobie porównał. W pierwszym jest standardowe menu a w drugim jest dodana 1 opcja więcej.
Ostatnio edytowane przez Cukier : 08-21-2009 - 15:44
-
Odświeżam temat z powodu że pewnie spadł na sam dół A ja nadal szukam rozwiązania.
-
Coś słyszałem o tym, napisz mi na gg 13326427.
-
Refresh :P
Poza tym doszedłem do tego ze to nie chodzi o ten plik.
Podmieniłem Calla Twórcy Gry na tego z Multiplayera.
Gra zamiast wyświetlić nowe menu, ładuje się i wraca do Menu głównego.
Wydaje mi się że twórcy gry usuneli coś z kodu. Bo w wersji 1.0 gdy robie to samo to wyświetla się multiplayer. Ale taki ubogi :P w 1.2 jest DM TDM
Zasady Postowania