Co zrobić by nowe okno terminala nie znikało ?Kod:#!/bin/bash gnome-terminal -x nmap
Co zrobić by nowe okno terminala nie znikało ?Kod:#!/bin/bash gnome-terminal -x nmap
Wiem chyba o co Ci chodzi, miałem podobny problem i tak go rozwiązuje : najpierw ustawiasz sobie regułkę w fw żeby nikt oprócz Ciebie nie połączył sie na wybrany przez Ciebie (dla nc) port np 10000, włączasz netcata w tle żeby nasłuchiwał na tym porcie z parametrem -e /bin/sh; i teraz tylko:
Odpalasz skrypt i wpisujesz jakie tam chcesz poleceniaKod:gnome-terminal -x nc localhost 10000
infosec->hacking++
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Tak ale nmap po chociażby przeskanowaniu jakiegoś hosta zniknie nawet nie zdążę przeczytać wyników... Nmap bez parametrów drukuje pomoc
Ostatnio edytowane przez Michal_sh : 09-16-2009 - 22:18
drukuje pomoc i okienko sie zamyka... czego wiec oczekujesz? fajerwerkow? zastanow sie o co pytasz zanim mi odpowiesz
Nie no spytałes co robi samo polecenie nmap to napisałem Po dodaniu parametrów okno znika tak samo szybko ze wyników nie przeczytam.... co zrobic zeby uruchomiło sie nowe okkno terminala i po prostu w nim nmap albo cokolwiek BD chiał uruchomić
uruchomic terminal, wtedy wpisac polecenie - ot cala filozofia
jesli odpalasz w oknie tak jak wczesniej to zaraz po zakonczeniu programu (sukces albo fail - nie ma znaczenia - ma skonczyc sie proces i tyle) okno terminala samo sie zamknie - to normalne, poprawne i zdrowe zachowanie
załóżmy że wpiszę w pliku do wykonania komendę
"gnome-terminal" , uruchamia się terminal i nie zamyka , chcę aby w tym nowym oknie uruchomił się nmap i to wszystko
A nie mozesz zrobic przekazywania danych do pliku? ;P Chociaz na ta chwile Ci rozwiaze problem.
@michal_sh - jak odpalasz terminal i podajesz ze ma odpalic nastepne polecenie (nmap) to terminal zamknie sie zaraz jak tylko polecenie skonczy sie wykonywac, koniec, kropka. Odpal terminal a pozniej recznie nmap - proste!