Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: ,,BackTrack 4 beta relase''. Nie mogę połączyć się z internetem bezprzewodowym ?

Domyślnie ,,BackTrack 4 beta relase''. Nie mogę połączyć się z internetem bezprzewodowym ?

Witam

,,BackTrack 4 beta relase''. Nie mogę połączyć się z internetem bezprzewodowym, dlaczego ?

1) Na Windows XP mam internet bezprzewodowy. Kiedy uruchomie ,,BackTrack 4 relase'' i zmienie mac adres karty na ten legalny i później chce uruchomić w systemie ,,BackTrack 4 relase'' program ,,KNetworkManager'' i program wogóle się nie uruchamia. Czy ktoś z was wie jak podłączyć się do sieci bezprzewodowej w systemie ,,BackTrack 4 relase''. W systemie BackTrack 2 i 3 Final do sieci podłączam się bez problemu a na tym systemie ,,BackTrack 4 relase'' nie potrafie się połączyć. Wie ktoś z was jak to zrobić ? ,,BackTrack 4 relase'' mam na płycie DVD+RW, oczywiście ,,BackTrack 4 relase'' uruchamiam z płyty Live.
    Wpisałem komendę:
    iwconfig wlan2 essid dlink channel 6
    i nic nie łączy mnie wogóle z internetem. Moja sieć udostępnia internet tylko przez mac adres karty sieciowej. Czy potraficie mi pomóc ?

Tak sobie myśle czy ten system ,,BackTrack 4 beta relase'' to jakiś nie wypał czy co, w końcu to wersja beta.

Domyślnie

/etc/init.d/NetworkManager start -to wpisz w konsoli.

Domyślnie

Cytat Napisał geist Zobacz post
    /etc/init.d/NetworkManager start -to wpisz w konsoli.
    Dzięki geist, bardzo mi pomogłeś, dzięki tej komendzie połączyłem się z internetem.