Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 12 z 12

Temat: Ranger

Domyślnie

ok Dzieki sprobuje C++ tylko slyszalem ze to cholernie trudny jezyk do nauczenia

Wlasnie se pomyslalem i zmieniam tego posta gdyz uwazam ze ty jak powiedziales ze teraz to bys zaczol od C++ to tak mowisz bo masz juz doswiadczenie z java script i VB, a ja nie mam zadnych podstaw, tylko potrafie tego glupiego html'a
    Ostatnio edytowane przez Melon : 02-28-2007 - 23:27

Domyślnie

ok Dzieki sprobuje C++ tylko slyszalem ze to cholernie trudny jezyk do nauczenia

Wlasnie se pomyslalem i zmieniam tego posta gdyz uwazam ze ty jak powiedziales ze teraz to bys zaczol od C++ to tak mowisz bo masz juz doswiadczenie z java script i VB, a ja nie mam zadnych podstaw, tylko potrafie tego glupiego html'a
    trudny... wiesz to zalezy od podejscia, fakt, ja zaczynalem od vb, pascal, pozniej c++, php, teraz dolaczam powoli assemblera do tego ale caly czas w kwesti poprzednichjezykow nadal sie doksztalcam i nie mysle ze wiem nie wiadomo ile...wrecz przeciwnie ;p

jak by porownac jakis kawalek kodu: vb, pascal, c++, php to w sumie wyglada to nawet podobnie, owszem masz tez racje ze niezbedne jest doswiadczenie ale na samym poczatku nie bedziesz pisal nie wiadomo jakich aplikacji.

Na co Ci sie zda wiedza teoretyczna jak nie bedziesz umial tego wykorzystac ;p

jesli chodzi o cpp, zacznij od konsoli, to bardzo wazne, gdyz poznasz wszystkie tajniki a nie srodowisko bedzie odwalalo za Ciebie 60% roboty...

wiec kup sobie dobra ksiazke (polecam symfonie i thinking in c++) lub operuj na kursach online (od zera do gier kodera) i pisz aplikacje na poczatek typu "Hello world"
    "W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób."

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Zasady Postowania