Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Ranger

Domyślnie Ranger

Slyszal ktos kiedys o programie ranger? no wiec moj problem jest taki jestem w angli i w szkole mamy jakby swoje konta cala siec stoi se na serverku i wszystko bylo by fajnie gdybysmy nie mieli prawie wszystkich opcji zablokowanych, nie mamy dostepu do dysku c i do opcji szukania a total commandera nie pozwala mi odpalic gdyz nie mam upowaznienia jako uczen wiec chcialbym prosic o rade jak shackowac ten je***y program jak prawie do niczego nie mam dostepu?

EDIT by TQM:
    Jesli nie nauczysz sie kultury bede uporczywie edytowal Twoje posty... a jak sie znudze zaczne je kasowac...
    Ostatnio edytowane przez TQM : 02-26-2007 - 23:57

Domyślnie

Melon piszesz kolejny post zamiast poczytać forum....

Jeśli chodzi o dostęp do dysku c to wszystkie toolsy którymi zazwyczaj posługują się szkolni administratorzy działaja tylko na explorer'a więc dlatego trzeba urzyc jakiegoś innego programu tego typu np. totalcmd... - żaden program anty.. sie do tego programu nie ma prawa przybużyć i jesli administrator nie dolożył odpowiednich starań to bez problemu go odpalisz.... (bo musiał by Ci odiąć prawo do uruchamiania aplikacji innych niż okreslone - tak da sie to zrobić )

ogolnie jesli wszystko idzie przez server to najprawdopodobniej program blokujący ogladanie stron tez jest na serverie więc wystarczy znaleść witryne która bedzie szyfrować kod strony i przesyłać do przegladarki w postaci zaszyfrowanej razem ze skryptem dekodujacym - i wtedy "straznik" juz sie nie przyczepi bo i do czego do ciagu beznadziejnych krzaczków...?!
    nio to tyle...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie w typ probloem

Wlasnie w tym probl;em ze totalcmd nie moge odpalic bo kurcze administrator nie pozwala odpalac innych programow niz te ktore sa na servie zainstalowane i kurcze nie wiem co zrobic a ta witryne jesli chodzi ci o proxy to wczoraj sie udalo ale on to widzial (widzi nasze ekrany) i zablokowal wszystkie dostepne proxy z IP tez probowalem ale tez zablokowal A do serva nie mam dostepu.

Domyślnie

W tym wypadku powiedzialbym ze udowodniles 2 teorie :-(
    Niestety nie sa one dla Ciebie Melon pozytywne...

1. Administrator nie jest taki glupi na jakiego wyglada...
    2. Znowu pod gorke - user zawsze ma przechlapane.

Nic dodac nic ujac. Mysle ze temat w takim razie wyczerpano z powodu braku jakichkolwiek dalszych informacji nt. konfiguracji sieci lub jakiego to oprogramowania uzywa w/w szkola.

Wink

Wiem ze szkola uzywa programu Ranger i mam taki pliczek i jak go otwieram w notatniku to mi sie takie znaczki pokazuja a chcialbym je jakos przetlumaczyc.
    Mam w domu jeszcze taki programik co Przesyla, (podreslam tylko przesyla) pliki z domu do szkoly i na odwrot (menager plikow) a jeszcze wpadlem na pomysl jak by jakims programikiem poszperac i znalesc haslo?
    Ostatnio edytowane przez Melon : 02-28-2007 - 01:36

Domyślnie

Cytat Napisał Melon Zobacz post
    Wiem ze szkola uzywa programu Ranger i mam taki pliczek i jak go otwieram w notatniku to mi sie takie znaczki pokazuja a chcialbym je jakos przetlumaczyc.
    No nic dziwnego... skoro masz plik Ranger'a to to jest blik binarny gotowy do uruchomienia a nie kod zrodlowy - notatnikiem nic nie zdzialasz...

Cytat Napisał Melon
    Mam w domu jeszcze taki programik co Przesyla, (podreslam tylko przesyla) pliki z domu do szkoly i na odwrot (menager plikow) a jeszcze wpadlem na pomysl jak by jakims programikiem poszperac i znalesc haslo?
    Ja wiem ze Ty teraz w UK mieszkasz (ja w tej chwili tez) ale to jest forum polskojezyczne wiec pisz po polsku i zachowuj jakas logike a nie wszstko razem mieszasz... Wrzucasz enigmatyczne stwierdzenia i zdania ktore nie maja sensu!
    Masz manager do przesylania plikow czy go szukasz? Masz pomysl czy szukasz pomyslu?! W zdaniu stwierdzasz niby a na koncu zdania jest znak zapytania wiec co to wlasciwie jest? Na tak pisane smieci nie bede nawet fatygowal sie odpowiadac.

EDIT: Prosba do wszystkich pozostalych forumowiczow - nie odpowiadajcie na smieci, odpowiadajcie na pytania. Jak ktos nie potrafi zadac pytania to szkoda czasu na zgadywanie i odpowiadanie na 1000 roznych mozliwych wersji bo i tak nie bedzie zadowolony/zadowolona.
    Ostatnio edytowane przez TQM : 02-28-2007 - 09:03

Domyślnie Ok sorki za blad

1. Mam menager plikow ktory tylko udostepnia mi moje dokumanty na kompach szkolnych. Nigdzie indiej nie mam dostepu.Pliki np. total commander, ktore przesylam z domu na kompach szkolnych nie dzialaja (na moim koncie).

2. Mam pewien pomysl tylko nie wiem czy zadziala. Czy jest jakas wyslania jakiegos programika, tylko czyms zamaskowanego, do admina i zeby tego programu antyvir nie wyryl, ale tez zeby ten programik zadzialal
    Konkretniej chodzi mi o zdobycie hasla i mi to obojetne czy program mi przesle konfiga rangera czy tez uzyje jakiejs innej metody.

Domyślnie

2. Mam pewien pomysl tylko nie wiem czy zadziala. Czy jest jakas wyslania jakiegos programika, tylko czyms zamaskowanego, do admina i zeby tego programu antyvir nie wyryl, ale tez zeby ten programik zadzialal
    hymmm.... jak juz sie przekonałeś twój admin!=idiota - podejrzewam ze jak mu jakikolwiek pliczek podeślesz - którego bądź co bądź się nie spodziewał to się temu dokładnie przyjrzy - jak sie przyjrzy to i zobaczy co to jest a ty beędziesz miał problemy - i po co? bo w ciągu tygodnia 2 razy 45 minut nie możesz wysiedzieć? pomyśl czy warto - idzesz na informatyke masz sie okazje czegoś nauczyć - choćby głupiego html'a ale nigdy nie wiesz co ci się w życiu przyda...

Domyślnie

troche zbocze od tematu mylisz sie my sie nie uczymy htmlea haha to to by bylo genialnie. My sie uczymy excela hah ej jeszcze moze powiedz mi jaki jezyk jest najlatwiejszy i najbardziej przydatny do pisania programikow i viruskow oraz takich np exploitow

Domyślnie

chymm... to zależy...
    ogólnie języki programowania dzilimy na wysoko i nisko poziomowe...
    może wyjaśnie to w ten sposób:
    między językiem procesora i jezykiem czlowieka jest duża rużnica..
    procesor umie tylko rozmowaić systemem zero jedynkowym - czyli jest prąd, nie ma prądu,nie ma prądu, nie ma prądu, jest prad etc....
    języki wysoko poziomowe to te języki które są bliżej człowieka - masz mniejsze możliwośći ale za to język sam w sobie jest prostrzy do nauczenia, język nisko poziomowy jest trudniejszy do nauczenia się ponieważ jest bliżej maszyny niż czlowieka - ale za to daje nam większe możliwości...
    Co jest jeszcze istotną sprawą - aplikacje wykonane w jezykach wysokopoziomowych są wolniejsze od tych kodowanych w jezykach nisko poziomowych...

ja osobiście przygode z programowaniem zaczynałem od języka JavaScript - ponieważ kręciły mnie strony www.. potem był VB (oba jęsyki są językami wysokopoziomowymi) a teraz uczę się c++ (język niskopoziomowy)

gdybym miał jeszcze raz zaczynac zaczołbym zdecydowanie od c++ obecnie na ynku jest wiele wspaniałych tutoriali i książek dzięki którm naprawde idzie się nauczyć tego jęsyka nie maja wczesniej nawet styczności z programowaniem....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Zasady Postowania