Ukrywanie się w internecie?
Czy jest możliwość dobrego ukrycia się w internecie? I jak to zrobić?
Mam neo więc IP mam zmienne - ale czy to mi daje pełną anonimowość?
No i jeszcze pozostaje kwestia hosta.
Anonimowość nie istnieje , jedynie można zmniejszyć swą widoczność w sieci.Ostatni czasy czytałem i sam się przekonałem , że TOR jest na inwigilacji.Ja korzystam z peerguardiana on właściwie jest bardziej pisany pod P2P jednak również doskonale sobie radzi ze stronami HTTP.Codziennie widzę jakie adresy się do mnie podpinają i jakie są blokowane.
Na tym serwisie IblockList jest cała lista niebezpiecznych adresów.
Wystarczy być on-line i nic nie robić nie uruchamiać przeglądarki ani programów P2P inwigilacja jest tak duża , że przy bezczynnej pracy pewne organizacje próbują cię śledzić.Ostatni czasy czytałem ,że sam Microsoft inwigiluje systemy !!.
Nie jestem zwolennikiem ukrywania swojego IP bo tak naprawdę nie da się tego zrobić tak aby nasze IP rzeczywiście było niewidoczne dla wszystkich.Prawdziwego IP nie da się oszukać.Jedynie można maskować się,jednak to całe ukrywanie się, maskowanie bardzo spowalnia pracę internetu.Dla mnie najlpeszym wyjściem jest Peerguardian skutecznie blokuje adresy podpinające się Pod sieci P2P jak i na stronach www . Mam szybkie łącze i chce aby strony się ładowały szybko, programy do maskowania naszego IP jak i ten cały JAP mocno spowalnia sieć dlatego to rozwiązanie nie jest dla mnie.Jeśli ktoś lubi aby dana strona wgrywała się jak przez zwykły modem to zapewne to rozwiązanie jest dla niego.
Zdanie poniżej jest fałszywe.
Zdanie powyżej jest prawdziwe.