Sory, ale ja pamiętam jeszcze czasy PAR i PIR, a w roli ścisłości jak by się nie nazywało to i tak zawsze pieprzone urzędasy.
... tez pamietam te czasy... ale teraz nieco sie zmienilo z tego co zauwazylem i instytucja sama w sobie zostala 'uczlowieczona' - moje ostatnie kontakty z nimi byly niezmiernie przyjemne, co mnie niesamowicie zaskoczylo!
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Przed tym jak miałem pierwszy komputer, zajmowałem się piractwem radiowym i trzeba było uważać na PAR, bo nawet 2 lata w zawiasach można było dostać,
to były czasy, rozmowy na paśmie UKF, brakuje mi tego analogowego szumu.
Niestety ten rodzaj ekspresji jak pirackie stacje zmarł śmiercią naturalną przez postęp technologiczny i właśnie komputery.
Powiem tak... zrob pozwolenie kat.2 i masz problem z glowy
Za moja naowa pare osob na forum uzyskalo pozwolenia radiowe. Ja od 3 lat siedze w UK i mam tutejszy znakz czego w sumie nadawalem z UK na UKF'ie pare minut, no moze okolo 30-45min na KF
BTW. Z tego co wiem w Polsce zniesiono wymog telegrafii, co moim zdaniem akurat bylo dobre a teraz jakosc operatorow zejdzie na psy powoli.
mam nadzieję, że uda mi się reaktywować dyskusję, bo być może znalazłem rozwiązanie
aplikacja Spyphon (w szczególności Spyphon Pro GSM)
więcej informacji pod tym linkiem:
SPYPHONE - podsłuchy telefonów komórkowych. Oprogramowanie szpiegowskie GSM - Symbian, Windows Mobile, iPhone
jak widać problemem może być cena...
ma ktoś może jakiś pomysł?
Wszystko fajnie, tylko czy ukryte sms-y nie idą z konta podsłuchiwanego, bo jeśli tak to na szczegółowym bilingu będzie numer uprzywilejowany, a 2 kwestia czy standard gsm pozwala na rozmowę z 3 osobami w trybie konferencji, chyba ze to po jakimś UMTS idzie albo HSDPA?
1. nie wiem jak te dane 'wyciekaja' z telefonu, sadze ze przez transmisje dnaych (aka. internet)
2. jest mozliwosc konferencji ale musisz aktuwowac u operatora - to z tego co pamietam darmowa opcja - sam uzywalem regularnie jeszcze w Polsce od 1999 roku
Witam,
Wszystko o namierzaniu telefonów znajdziecie tutaj:
Namierzanie Telefonów - HOME
Ja ostatnio znalazłam 2 super strony Locked.pl oraz PhoneCenter.pl
Strona namierza telefon z dokładnością co do 1-2km
W niektórych sieciach na karte jest problem ale i tak powinno się raczej wszystko zgadzać (ew. granica błędu się zwiększy troszeczkę)