ale jaki kod zrodlowy skoro nie ma zadnego triala ani nic takiego?
ale jaki kod zrodlowy skoro nie ma zadnego triala ani nic takiego?
Masz dzialajaca aplikacje ktora ma jakies zabezpieczenie i przy kazdym uruchomieniu sprawdza je, tak? Odpalasz pod debugger'em i patrzysz co robi... a jak nie masz nawet binarki tej aplikacji to mozesz sobie marzyc o tym co bys zrobil jak bys mial.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Jedno z podstawowych praw bezpieczenstwa mowi, ze zabezpieczenia po stronie klienta predzej czy pozniej zostana zlamane. Odpowiedz na pytanie "czy sie da?" ZAWSZE brzmi "tak".
Ostatnio edytowane przez tyter : 12-31-2008 - 12:41
Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko rzeczy niewykonalne.
Nie ma rzeczy niewykonalnych, jest tylko kwestia czasu, środków i umiejętności.Nie ma rzeczy niemożliwych są tylko rzeczy niewykonalne.
Co w praktyce przekłada się na "niewykonalność", biorąc pod uwagę średnią życia człowieka
"...i stało się! Linie telefoniczne otworzyły mi bramę do świata
upajającego jak heroina pulsująca w żyłach ćpuna! Elektronicznym
sygnałem przekraczam wrota szukając ucieczki od codzienności,
głupoty i niesprawiedliwości... i znajduję podobnych sobie."
Hmmm... ostatnio często się spotykam z pytaniem czy da się shackowac to czy tamto i hmmm... często spotykam się z modną ostatnią teorią że da się wszystko no ale hmmmm... tak się zastanawiając to można stwierdzić :
a) wszelkie elektroniczne urządzenia (w tym komputer) opierają się na dwóch logicznych fazach jest sygnał bądz go nie ma przez soft interpretowane jako 1 i 0
b)zawsze znajdzie się ktoś kto zmieni 1 na 0 albo 0 na 1 tak wiec idąc śmielej tą drogą można stwierdzić że ::
TAK wszystko można shaczyć !
Kultura hakerska to kultura darów a podstawowym prawem anarchistycznego internetu jest wolność informacji i w tym tkwi jego piękno
Nie...Nie wszystko...Nawet jak z 0 zrobisz 8 a z 9 zrobisz 15 i tak sie nie da shakować wszystkiego...
Korzystajac z okazji wszystkim "lamers" ja i moja banda pr0 zycze UPOJNEJ nocy...
http://www.kartki-dla-niego.twojlist...1230750728.htm
"Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych... Twój jest zawsze mniej kompatybilny..."
Co do kodu, to oczywiście mówiłem o kodzie assemblera ;-] Wiadomo, że nie ma dostępu do oryginalnego kodu źródłowego, a jedynie do tego co olly zdisasembleruje (nie jestem pewien jak to się pisze ;-p)
tak, tak
Przeczytaj "Szatan z Siódmej klasy"-Classic