Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Aplikacje z Nubuntu

Domyślnie Aplikacje z Nubuntu

Mam linux'a mint na którym chcę zainstalować aplikacje z nubuntu dokładniej zbiór z zakładki secuity tools jakie pakiety muszę doinstalować do minta żeby mieć te wszystkie aplikacje Próbowałem zainstalować nubuntu ale płyta się nie bootuje , na drugim kompie jest OK .

Domyślnie

Żeby móc zabootować nubuntu, musisz w biosie ustawić, tak żeby najpierw sprawdzał CD-ROM, a dopiero potem dysk twardy.
    A żeby na swoim systemie mieć takie pakiety jak w nubuntu musisz sobie wziąć spis narzędzi dostępnych w nubuntu i po kolei pościągać
    Black Coders | Hacking, Kernel, Linux, Operating Systems, Programming
    I otworzyła studnię Czeluści,
    a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
    i od dymu zaćmiło się słońce i powietrze.
    A z dymu wyszła szarańcza na ziemię,
    i dano jej moc jaką mają ziemskie skorpiony.
    (...)
    I dano jej nakaz aby nie zabijała,
    lecz aby przez pięć miesięcy cierpieli katusze...

Domyślnie

No wiem że trzeba ustawić bootowanie z CD ale płyta się poprostu nie uruchamia . Zainstalowałem juz nubuntu ale na innym kompie nie wiem czemu na tym nie chce odpalić Na tym kompie gdzie nie chciało odpalić Nubuntu nie mam już debiana ,xp i mint'a wszystko instalowało się bez problemu (ten komp przeżył już instalację kubuntu , ubuntu , xubuntu , debiana ,fedory , mint , Desktop BSD , Opensuse , mandriva no i oczywiście XP )

Domyślnie

To może być sprawka firmware'u w CD-Rom'ie. Tak czasem jest, że OS w formie .iso z nową wersją instalatora może nie zostać odczytany z powodu starego firmware'u. Albo spróbuj nagrać raz jeszcze. Pamiętaj aby ZAWSZE nagrywać płyty z minimalna prędkością, by uniknąć błędów nagrywania.

Domyślnie

daruj sobie ten os, dla narzędzi lepszy backtrack..
    War, war never changes.

Domyślnie

Będe miał pełną funkcjonalność z Live cd czy trzeba instalować ? Właśnie go ściągam. Na nubuntu można postawić serwer Apache i się nim pobawić trochę , jeszcze nie próbowałem bo święta są i mam zamiar nic nie robić .

To może być sprawka firmware'u w CD-Rom'ie. Tak czasem jest, że OS w formie .iso z nową wersją instalatora może nie zostać odczytany z powodu starego firmware'u.
    To raczej odpada bo komp na którym nie udało mi się odpalić nubuntu ma dopiero miesiąc a ten na którym dało radę ma ponad 3 lata . Ale myślę że to może być wina tego że to wersja beta , jak instalowałem ten OS to po wyborze innego języka niż angielski zwracał błąd jakiś , już nie pamiętam jaki , ogólnie trochę się z tym namęczyłem.
    Ostatnio edytowane przez Michal_sh : 12-25-2008 - 23:21

Domyślnie

BackTrac'a można zainstalować na hdd.

Po odpaleniu Live'a wybierz z menu KDE: Bactrack->Miscellaneous->BackTrac Installer

A narzędzi w BT 1000 i jedno
    "...i stało się! Linie telefoniczne otworzyły mi bramę do świata
    upajającego jak heroina pulsująca w żyłach ćpuna! Elektronicznym
    sygnałem przekraczam wrota szukając ucieczki od codzienności,
    głupoty i niesprawiedliwości... i znajduję podobnych sobie."

8. Domyślnie

Odradzam instalację BT na hdd ze względu na to, że BT nie ma przewidzianego wsparcia przy aktualizowaniu systemu. Żeby utrzymać BT w formie, trzeba ręcznie sprawdzać każdą z kilkuset paczek zainstalowanych w systemie a to się mija z celem. Mając niezałatany BT, tworzysz sytuację, że to Ty jesteś podatny na ataki.