Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 18 z 18

Temat: włamanie na serwerFIRMYHOSTINGOWEJ

Domyślnie

HTML,PHP
    przypuszczam że osoba która sie zajmowała wczesniej tą www zostawiała sobie jakies wejscie, i to ona pewnie miesza.
    Ok. zamknijmy temat,
    Za dużo do pisania ja sie na tym nie znam
    Myślałem ze są jakieś ogólnikowe testy/programy do sprawdzania zabezpieczeń strony czy serwera np. zeby znaleźć coś co odpowiada za to ze ktoś się włamuje.

Może w takim razie - ponieważ nie znam szczegółów zaprzestańmy dyskusję.

Juz zajeła się tym zaufana osoba - programista www,
    dziękuje za wyjaśnienie mi ze to co wydaje sie z góry proste do odpowiedzenie wymaga zebranie wielu niezbędnych informacji.
    Ostatnio edytowane przez mystif : 11-12-2008 - 21:44

Domyślnie

Jak się zabezpieczyć? Szukając błędów w oprogramowaniu... Przejrzyj logi moze znajdziesz tam informacje jak się włamano. A mając takie informacje mozna załatać dziurę. No i moze oprócz tego przeinstalowac oprogramowanie, żeby nie zostały jakieś backdoory. W sumie sam sobie dałeś odpowiedź
    Ups widzę że mnie już uprzedziłeś w odpowiedzią, ale trudno, post zostawię
    Ostatnio edytowane przez Ormi : 11-12-2008 - 21:56
    Black Coders | Hacking, Kernel, Linux, Operating Systems, Programming
    I otworzyła studnię Czeluści,
    a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
    i od dymu zaćmiło się słońce i powietrze.
    A z dymu wyszła szarańcza na ziemię,
    i dano jej moc jaką mają ziemskie skorpiony.
    (...)
    I dano jej nakaz aby nie zabijała,
    lecz aby przez pięć miesięcy cierpieli katusze...

Domyślnie

Ile placisz ? Wuj ukara kogo trzeba
    "Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych... Twój jest zawsze mniej kompatybilny..."

Domyślnie

Pisz na PM pomogę ci załatwić tego haxioora (spróbuje pomóc)
    00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
    How To Become A Hacker
    Polskie forum programistów java

Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"

Domyślnie

Hmmm jak ktos wbija na serwer www przez aplikacje ktora ciagnie cala strone to wywalenie kodu wrzuconego przez atakujacego to najmniejszy problem - wszystko zaraz zostanie znowu zaatakowane i serwer padnie po raz kolejny.

Recepta:
    - zmienic software strony (czesto aktualizacja wystarczy)
    - zmienic hosting (mozliwe ze wlamali sie na inne konto/strone a pliki podmienili 'od tylu' - od strony systemu)
    - (teraz moj ulubiony punkt) jak mowila stara piosenka dla adminow... "Che ogladac twoje logi..."
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Cytat Napisał TQM Zobacz post
    - (teraz moj ulubiony punkt) jak mowila stara piosenka dla adminow... "Che ogladac twoje logi..."

TQM powaliłeś mnie tym na kolana

Piczowaty serwer z dziurskami jak ser...Mowa o tym ze to nie pierwszy raz...
    Jak by bylo dobrze zabezpieczone to 90% mniej atakow a 99% mniej skutecznych...

TQM - a po co wrzucac od tylu ? Włamywaczowi roznicy nie zrobi czy z tylu czy z przodu.No chyba ze sobie cwiczy ewentualnie ma okreslony cel przykladowo upycha tak by specjalnie wskazac cel ataku...To tak jak by pokazac palcem kogo sie kara...
    "Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych... Twój jest zawsze mniej kompatybilny..."

Domyślnie

Roznica jest taka, ze jak masz nawet dedyka i pare roznych stronek na nim ktore chodza na roznym sofcie to wystarczy ze jeden soft masz dziurawy, przez niego atakujacy wchodzi... a pozniej modyfikuje sobie pozostale strony ktore widzi jako pliki na dysku - tylko tyle...

... a Ty mozesz dluuuugo szukac dziur w pozostalych stronach, dziur ktorych nie ma
    Ten wariant to zmora wszelkich shared-hosting ale zapewniam Was ze nie tylko...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Cytat Napisał TQM Zobacz post
    wystarczy ze jeden soft masz dziurawy

No tak...czyli jesli jeden jest dziurawy to tyczy sie calosci rowniez tych ktore maja dobry soft.Kurde nie moge sklepac zdania zeby Ci to powiedziec a zebys Ty to zrozumial

Wchodzac jedna dziura zrobie sobie 2 na przyszlosc w innym sofcie przykkladowo....Pozniej wejde ta 2 i zrobie inna na kiedys...

O tak jakos moze zakapujesz ze nie widze roznicy w wrzucaniu na przod czy tyl bo i tak o innej dziurze bede wiedzial tylko ja ;p

Nie wiem czy zakapujesz o co mi chodzi

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12