tak
nie
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.1
GCS D- s: a--- C+++>++++ UL P+>+++ L++ E--- W+>++ N+ w--- M- V-
PS+ PE Y+ PGP++ t 5 X R tv b++ DI++ D G e->+++ h!
------END GEEK CODE BLOCK------
Ale po co zawracać głowę adminom jeśli nie wiadomo czy użytkownicy chcą Dobra, proponuję skończyć tą dyskusję 'na poziomie' bo się 'zapętliliśmy'
Black Coders | Hacking, Kernel, Linux, Operating Systems, Programming
I otworzyła studnię Czeluści,
a dym się uniósł ze studni jak dym z wielkiego pieca,
i od dymu zaćmiło się słońce i powietrze.
A z dymu wyszła szarańcza na ziemię,
i dano jej moc jaką mają ziemskie skorpiony.
(...)
I dano jej nakaz aby nie zabijała,
lecz aby przez pięć miesięcy cierpieli katusze...
Takie miejsca jak bugtraq istneija od lat... mozna za to dyskutowac na forum o zgloszonych CVW, WVE, itp... np w dziale Security i to bez powielania materialu ktory jest w innych miejscach - wystarczy podlinkowac albo podac numer CVE i wszystko jasne... tylko pytanie - ile osob bedzie RZECZOWO dyskutowac a nie wrzucac pytania w stylu "ejjj... skompilowalem/uruchomilem backdoor'a i nie dziala - co robie zle" albo "nie moge uruchomic exploita - pomocy!"...
@4ndr1u - jako dodatek do mojego poprzedniego postu w tym watku - od robienia "listy adresowej" potencjalnych ofiar to masz google tak naiwasem mowiac...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Ewentualnie mam inną propozycję: stworzyć dział "Pochwal się" , gdzie każdy chętny będzie mógł np. zamieścić streszczenie jakiegoś ataku, z którego jest szczególnie dumny (oczywiście bez podawania detali typu adres IP - taki powiedzmy mały skrót: atak na co (www, serwer, router, sieć WiFi, program (RE) itp,) zastosowane techniki, efekty, wnioski, podsumowanie, podziękowania . Takie realne Case Study.
"...i stało się! Linie telefoniczne otworzyły mi bramę do świata
upajającego jak heroina pulsująca w żyłach ćpuna! Elektronicznym
sygnałem przekraczam wrota szukając ucieczki od codzienności,
głupoty i niesprawiedliwości... i znajduję podobnych sobie."
bl4ze vs Ormi - epicka walka ;-)
Nie popieram pomysłu - Bugtraq jest jeden. Nie należy rozpraszać danych.
"podziel się" też nie ma mojej aprobaty.