Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Tekst pisany na tekst w komputerze?

Domyślnie Tekst pisany na tekst w komputerze?

Koledzy mam tekst napisany na karte. W sumie same cyfry. Moógłbym to przepisać, ale to jest sporo roboty. Da sie to jakoś skrócic?:P Dokładniej czy jest program który przerobi mi np skan czy zdjecie na ktorym bedzie na kartce spis jakis na tekst w wordzie? Pogrzebałem troche i wpadłem na cos takiego jak scene reader. I nic wiecej. Może nie wiem jakie hasło wpisać...
    Zbliża się Trollmagedon...

Domyślnie

google: OCR

Wiekszosc programow jest platna... jest pare fajnie dzialajacych (wszystko pod windows) - na studiach robilem tak, ze zamiast skanowac (choc skaner mialem) szedlem do czytelni jak ksiazki nie dalo sie inaczej dostac, aparat minimum 5MPx i fotografowalem strony. Jak udalo sie tak aby nie bylo efektu rybiego oka to pozniej OCR ladnie lapal caly tekst. Warunek - dobre swiatlo ktore nie odbija sie od kartki w oiektyw.

O ile pamietam to ABBY Fine Reader radzil sobie najlepiej z tego co znalem i mial slownik jezyka polskiego. Do cyfr cokolwiek w sumie. Jesli na karcie masz pismo odreczne to bedziesz mial spooro zabawy - czesciej wyjdzie szybciej samemu przepisac niz poprawiac po bledach OCRu
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

no wlasnie tu moze byc zabawa;p bo to jest odrecznie. Tak myslalem. ok Dzieki
    Zbliża się Trollmagedon...