Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: zdalny klient p2p

Domyślnie zdalny klient p2p

Powitać Panowie - chciałem poinformować że żyje :)
    Mam pytanko - zna ktoś jakiś serwerek (najlepiej bezpłatny lub małopłatny z klientem P2P najlepiej zeby obsługiwać to przez jakiś graficzny interface....

problem taki ze kumpela w sieci akademickiej ma ciachnięte wszystkie wyższe porty - jeden normalny admin :D - a chciała by sobie poszaleć na P2P - na niższych raczej p2p sie nie poszaleje bo nawet jak sie cos znajdzie to i tak beda to jakies filmy o gumisiach z przed 3 lat :)

wiec kminie ze najdajniej by sie tunelkiem jakimś przez FV przebic do jakiegos serwerka który pliczek sciagnie i wystawi na FTP :) (z ftpa sciaga sie pieknie)
    normalnie niby zero klopotu - konciacho shell i jazda - dodalem normalnie bo problem sie pojawil gdy trzebabyło jej wytumaczyc jak sie odpala putty dalej zwatpilem..

ewentualnie przerzuce ja na rapidzia :) bo dla wlasniego spokoju nie bede wspominal o p2m :) no chyba ze znacie cos co mi pomoze :)

PS. pozdrowienia dla wszystkich - jak zalicze kolosy to bede czesciej odwiedzal forum :)
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

2. Domyślnie

Cześć eMCe

Proponuję udostępnić shella i odpalić rTorrent. Potem tylko sftp ściągasz pliki i gra.
    Nie znam shelli, które by udostępniały takie zabawy ;-)

PS. Tęsknimy

Domyślnie

hehe no takie rozwiązanie tez brałem pod uwage tylko musialbym dopisac w PHP kawałek softu do graficznej obsługi tego - jak nie wiesz dlaczego to naucz kobiete shh'a obsługiwać wiec wolę już wytłumaczyć jej ze moze sciągac z RS i ze jak wyskoczy takie odliczanko to nic sie nie stanie i nie trzeba w ten czas komputera restartować

4. Domyślnie

eMCe, rozumiem że może to sprawiać problemy. Wydaje mi się, że niedoceniasz kobiet. Moja była całkiem nieźle śmigała na Linuksie. Faktycznie, wymagało to trochę cierpliwości ale każdy może się nauczyć.

Zapomniałbym: http://code.google.com/p/rtgui/ :-)

5. Domyślnie

uTorrent + WebUI(Spokojnie na Wine dziala): http://torrent.bajo.pl/3380,utorrent...urtorial).html

Poza tym:
    problem taki ze kumpela w sieci akademickiej ma ciachnięte wszystkie wyższe porty - jeden normalny admin - a chciała by sobie poszaleć na P2P - na niższych raczej p2p sie nie poszaleje bo nawet jak sie cos znajdzie to i tak beda to jakies filmy o gumisiach z przed 3 lat
    Skad taka opinia? Nie wazne jest na jakim. Wazne czy otwarta na nim komunikacja czy nie. Niektorzy uzywaja Portu 80 albo 21 do komunikacja z P2P.

Domyślnie

no specjalista od p2p nie jestem ale malo kto smiga na tych portach :)
    i trudno sie gdziekolwiek dopiąć.... żaden osioł DC++ mi sie na tych portach dogadać nie mógł :)

doceniam kobiety - podobnie jak swoje nerwy :)
    nie tak poważnie - to pewnie by się nauczyła - ale to by trzeba posiedzieć.... potłumaczyć.... - a raz ja nie mam na to czasu - 2 dziewczyna nie ma na to chęci :)

dzięki za linki chłopaki! wypróbuje webUI i rtgui - dam znać jak poszło :)

Domyślnie

Brak czasu mozna wytlumaczyc.Niestety na brak checi lekarstwa jako takiego nie ma wiec polecam jej wypozyczalnie DVD...

Moglbys mi podac podac od jakiego pulapu admin poodcinal te porty ?
    Moze poszedl nie za wysoko a w sieci p2p z lowid mozna zyc...Byle miala szybsze lacze bo z 512 nie widze sensu instalacji nawet emula...
    "Wszystkie komputery PC są kompatybilne, ale niektóre są kompatybilniejsze od innych... Twój jest zawsze mniej kompatybilny..."

Domyślnie

http + ftp + eDonkey2000 + Overnet + BitTorrent + Direct Connect + Fasttrack = mldonkey

Domyślnie

+ sancho
    * markossx *