Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 26

Temat: Programowanie? Od tego zacząć?

Domyślnie

Siemka jeszcze raz ja xD Mam pytanie związane z Dev C++ i tym Visual Studio ponieważ próbuje się uczyć na podstawie tego tutorialu i tam jest all opisane na Visual i za bardzo nie mogę dojść gdzie co i jak w tym Dev xD Czy Visual Studio 2005 były bardziej podobny do tego 7.?

Domyślnie

Najlepiej ściągnij sobie Visual C++ 2008 Express Edition na stronie Microsoftu. Za free i poradzisz sobie bez problemu idąc według tego tutka.
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.1
    GCS D- s: a--- C+++>++++ UL P+>+++ L++ E--- W+>++ N+ w--- M- V-
    PS+ PE Y+ PGP++ t 5 X R tv b++ DI++ D G e->+++ h!
    ------END GEEK CODE BLOCK------

Domyślnie

HEh juz pewnie macie mnie dosyć xD MAm pytanko ponieważ ściągnołem ubuntu i mam vmware player i jak go uruchomic? wziolem gdy włączyłęm VMware Playera to jest coś open, ale jest tak jakby on go nie widział czy ja mam nei wiem zainstalować najpierw tego ubuntu czy co?

Domyślnie

Co znaczy tak jakby?
    Ostatnio edytowane przez GSG-9 : 07-21-2009 - 12:38
    War, war never changes.

Domyślnie

Już się pogubiłem z tym wszystkim nic mi nie pasuje ide może coś poszukam i znajde pomoc (

Ej już chyba coś mam i chciałbym dowiedzić się czy dobrze bo czytałem gdzieś, że trzeba zrobić wiecie obraz czy coś z tym ubuntu i właśnie tak zrobiłem i mi się uruchomiło takie coś i nie wiem co wybrać wydaje mi się, że to pierrwsze ale nie jestem pewien...

1.Demonstracja i pełna instalacja
    Wypróbuj Ubuntu bez instalacji! Wystarczy uruchomić ponownie komputer z płytą CD w napędzie. Można dokonać pełnej instalacji Ubuntu obok systemu Windows lub jako jedyny system podczas demonstracji.

2. Instalacja wewnątrz Windows
    Instalacja i usunie Ubuntu jak każdej innej aplikacji bez zmian partycji. Będzie możliwy rozruch do Windows lub Ubuntu. Hibernacja jest niedostępna w tym trybie, a wydajność dysku jest nieco niższa niż przy normalnej instalacji.

3. Dowiedz się więcej ( to zapewne nie potrzebne, ale napiszę)
    Ubuntu jest darmowym, rozwijanym przez społeczność systemem operacyjnym opartym na Linuksie. Zawiera kompletny zestaw oprogramowania -przeglądarkę internetową, programy biurowe, komunikator i wiele więcej.

Teraz to nie wiem co wybrać i co będzie dobre.. Sorki za wszystko
    Ostatnio edytowane przez Vrash : 09-15-2008 - 21:30

przed klawiaturą / w różnych miejscach świata

Domyślnie

Najlepiej będzie jak złapiesz podstawy języka C od tego możesz sobie zacząć.

Domyślnie

Cytat Napisał Vrash Zobacz post
    Już się pogubiłem z tym wszystkim nic mi nie pasuje ide może coś poszukam i znajde pomoc (

Ej już chyba coś mam i chciałbym dowiedzić się czy dobrze bo czytałem gdzieś, że trzeba zrobić wiecie obraz czy coś z tym ubuntu i właśnie tak zrobiłem i mi się uruchomiło takie coś i nie wiem co wybrać wydaje mi się, że to pierrwsze ale nie jestem pewien...

1.Demonstracja i pełna instalacja
    Wypróbuj Ubuntu bez instalacji! Wystarczy uruchomić ponownie komputer z płytą CD w napędzie. Można dokonać pełnej instalacji Ubuntu obok systemu Windows lub jako jedyny system podczas demonstracji.

2. Instalacja wewnątrz Windows
    Instalacja i usunie Ubuntu jak każdej innej aplikacji bez zmian partycji. Będzie możliwy rozruch do Windows lub Ubuntu. Hibernacja jest niedostępna w tym trybie, a wydajność dysku jest nieco niższa niż przy normalnej instalacji.

3. Dowiedz się więcej ( to zapewne nie potrzebne, ale napiszę)
    Ubuntu jest darmowym, rozwijanym przez społeczność systemem operacyjnym opartym na Linuksie. Zawiera kompletny zestaw oprogramowania -przeglądarkę internetową, programy biurowe, komunikator i wiele więcej.

Teraz to nie wiem co wybrać i co będzie dobre.. Sorki za wszystko

Wybierz to 1, będziesz mógł odpalić Ubuntu jako LiveCD czyli system z płyty bez potrzeby instalacji, aby przetestować system.

Smile I ja sie dorzuce

Co do poczatkow z programowaniem to odradzam ci C++
    Nie dlatego ze jest zly ale dlatego ze nie jest latwy.Mozliwosci C++ sa nieograniczone ogranicza go jedynie nasza niewiedza.
    Lepiej bedzie ci zaczac od jakiegos latwiejszego jezyka zdobyc podstawy pojecia itd a w miare zrozumienia brnac dalej.Łatwiej jest zaczac od czegos prosciejszego niz zucic sie na glebokie wody jakim jest c++
    Tak mysle moge sie mylic, lecz niesadze gdyz wystarczy ze sie potkniesz a w c++ o bledy jest bardzo latwo " zniechecisz sie tylko"....naucz sie dobrze jakiegos latwiejszego jezyka a potem brnij dalej i poznawaj nowe.
    Nawet sie nie zorientujesz jak bedziesz sie bawil asemblerem ...To jest moj tok rozumowania. Ja zaczolem tez od c++ i sie przejechalem ale to juz inna bajka

andriu ci podpowiedzial i ma racje jest duzo w necie pomocy na ten temat tylko czytac....
    a ja sugeruje zacząć od pythona

Ostatnio edytowane przez DarkAngel_on : 09-16-2008 - 20:14
    Nasza wiedza jest i będzie zawsze ograniczona. Nasza ignorancja jest i pozostanie nieograniczona i nieskończona.

Domyślnie

a ja sugeruje zacząć od pythona przynajmniej taki polecany jest na początek w jak zostać hakerem
    00110100 01101110 01100100 01110010 00110001 01110101
    How To Become A Hacker
    Polskie forum programistów java

Ubuntu - staroafrykańskie słowo które po przetłumaczeniu brzmi "nie umiem zainstalować i skonfigurować debiana"

Domyślnie

dziekuje Wam za pomoc, ale teraz mam inny problem powrocilem znowu do bawienia sie tym i tamtym i zainstalowalem juz ubuntu i teraz nie wiem co dalej robic do czego go wykorzystac chciailbym sie czegos nauczyc ale sam nawet nie wiem czego..