jakby kogos interesowalo, dla jednych ksiazka hackera dla innych lamera...fakt faktem socjotechnika na wysokim poziomie...
[link] data.patie.info/ebooks/Mitnick_Kevin__Sztuka_Podstepu.pdf [/link]
jakby kogos interesowalo, dla jednych ksiazka hackera dla innych lamera...fakt faktem socjotechnika na wysokim poziomie...
[link] data.patie.info/ebooks/Mitnick_Kevin__Sztuka_Podstepu.pdf [/link]
BlackIceNavarro
Mam ksiazke z wydawnictwa helion Przeczytalem i musze powiedziec, ze jest bardzo ciekawa jezeli chodzi o pomysly zastosowane do napisania tej "lektury". Bardzo podobal mi sie chociazby "przekret" z telefonami komorkowymi
panic.c
Co do ksiazki przeczytalem ja 3 razy bardzo ciekawa odbiegajac troszke od tematu SCIGANY tez wypasiona ksiazka P O L E C A M
Sztuka podsępu jest także na tyle dobra, że posiada "Bezpieczeństwo informacji - świadomość i szkolenie". Poleciłbym także "Hacker i samuraj" (oryg. The cyberthief and the Samurai) Goodela Jeffa. Oprócz historii - biografii i wyczynów KM przez wiele wątków przewijają się zastosowania niektórych tricków jakie zostały opisane w Sztuce postępu - lecz z tą różnicą, że nie są one fikcyjne.
Ksiązkę Kevina mam z autografem
Ostatnio edytowane przez RobbieG : 06-21-2006 - 09:36 Powód: przenioslem do innego watku o zast SE w zyciu...
Napisał RobbieG
Witaj w klubie...
z tym że ja posiadam wydanie oryginalne po angielsku... będąc w Nowym Yorku
akurat fart chciał ze Kevin David Mitnick Podpisywał książki... wiec się załapałem...
było to dość dawno nie pamiętam w którym roku ale wiem ze to były moje najlepsze wakacje..
w każdym razie oglądałem Film "takedown" i czytałem obie książki i uważam że Kevin to geniusz w tym co robił...
znalazł technikę i ją dopracowywał...
...
Chcę być człowiekiem znającym internet od podszewki...
...
i szukam pomocy Tu !!
A czytaliście najnowszą? "Sztuka infiltracji"
Osobiście narazie w empiku przeczytałem tylko 2 rozdziały ale naprawde mi się spodobała, w drugim bodajrze przekręt z kasynem!! Zapowiada się ciekawie
http://helion.pl/ksiazki/artinf.htm
dlaczego lamera koleś wynalżł zajebistą tehnike
oszukiwania zabespieczeń
sposób wjaki dostał się do kompa sikumury
był nowatorski wtedu i chyba nikt przed nim na to niewpadł
tyle wiem z oficjalnych zródeł
więc gadka ze to alma
to niedożeczność
wogóle
co motyw mitchnik jest lamerem
ode mnie absolutne +++ dla ksiazki Kevina. SZTUKA PODSTEPU.
byla to moja pierwsza ksiazka helionu
dzieki niej nabralem chyba sympatii do tego wydawnictwa
polecam wszystkim nawet tym co wogole nie chca "hackowac planety"
jest tam o slabych stronach naszej psychiki
a teraz probuje cos zrozumiec z ciszy w sieci- czytam drugi raz
heheheheh daje ona pojęcie jaką wiedze ma Michał Zalewski
http://jola.comm.pl/galeria/rozne/ludziki/lcamtuf/
jest tam krotki reportarz- polecam....
pozdro
cisza w sieci jest niesamowita... rozumiem co tam jest opisane ale i tak jestem cienias w porownaniu z Michalem gdzie on bierze pomysly na takie badania i proby to ja nie wiem
Michal to HACKER wedlug pierwotnej definicji... Ha! To wrecz zawodowy badacz sieci :-) Co tu duzo mowic - jestem pelen podziwu i tyle!
Malo kto z tu obecnych zapewne wie ze to wlasnie Michal Zalewski byl tworca czegos takiego jak OS Fingerprinting z ktorego korzysta na przyklad nmap.
Nie wiem czy byl jedynym autorem ale tak cos mi sie wydaje...
Pamietam jak okolo roku 2000-2001 serwery mojego kolegi z pokoju zglaszaly sie jako Commodore, Amigi i Atari ST pomimo ze wszystkie to byly linuxy/bsd.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)