Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Symfonia C++ STANDARD

Domyślnie Symfonia C++ STANDARD

Witam
    Chciałbym zacząć naukę c++ od książki Symfonia c++.
    Poszukuje e-booka Symfonia C++ Standard z 1 i 2 tomem. Mam starsze wydanie 4 albo 5 ale ono różni się od poprzednich wydań tym, że jest inne niż obowiązujące od 1998roku standardem ISO C++...
    Nigdzie nie mogę znaleźć tego e-booka sa tylko stare wydania z 99 i niżej.
    Jeśli ktoś ma to proszę o wrzucenie na jakiś serwer lub jeśli ktoś byłby taki dobry i zeskanował :P
    Jeśli pisze w złym temacie to przepraszam nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat.
    W ostateczności jeśli nie znajdę to zakupie te 2 tomy . Jak myślicie czy to odpowiednia książka na rozpoczęcie nauki cpp? Jeśli nie to jaka polecacie? lub od jakiej wy książki zaczynaliście przygodę z programowaniem cpp i sadzicie ze była najlepsza?
    Pzdr4A

Domyślnie

Ja ci polecam jednak zakup książki, może trochę szkoda ale warto, książke możesz zabrać wszędzie ze sobą , a z wersją elektroniczną bywa różnie w zależności jaki masz sprzęt , a to co na papierze ma swoją 'magie'
    Oprócz symfonii sprawdz thinking in c++ gdyż to chyba najlepszy tytuł .
    Obie jak znalazł na początek.
    Tutaj raczej nikt ci nie da linka bo to nie warez, ale jeśli się uprzerz na eboku to zapytaj gogle [rs] nazwa ksiazki .

Domyślnie

Kup na allegro, z książki łatwiej się uczysz i masz do niej dostęp cały czas, a z kompem bywa różnie

Domyślnie

Również polecę zakup książki. Zawszę jest wygodniej usiąść sobie w foteliku i poczytać , niż siedzieć przed komputerem i marnować prąd.
    W księgarniach jest dużo książek na temat cpp , nie tylko symfonia.
    Poza tym z własnego doświadczenia wiem że czytanie książek z telefonu komórkowego nie jest zbyt wygodne.

Pozdrawiam VLN.
    Kod php:
    $zmienna $_POST['COS']; 
    Zamiast tego :
    Kod php:
    $zmienna htmlspecialchars($_POST['COS']); 
    I mamy zabezpieczenie przed XSS

Domyślnie

Albo kupic, albo wydruk
    Osobiscie tez nie lubie czytac na kompie itp. jest malo wygodnie i oczy sie mecza. Jak jest cos ciekawego lub wszelkie dokumentacje zawsze drukuje.

Zawsze to wygodniej z takim materialem w fotelu przy piwku lub nawet w wyrku przed snem poczytac he he

Z drukiej strony inwestowanie w ksiazki to nie sa zle wydane pieniadze, ja mimo wszystko jak jest cos ciekawego staram sie umiescic w swojej kolekcji. Choc po pewnym czasie moze to byc problem he he u mnie ksiazki z braku miejsca mozna znalezc stosami w kazdym miejscu
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

Domyślnie

OFF-TOPIC:
    Hmmmm... Sony PRS-505, iRex Iliad (mam zamiar kupic niedlugo)... to jest moim zdaniem przyszlosc.

Wydrukowalem ostatnio mase ksiazek (legalne materialy dostepne w sieci) przy pomocy firmy ktora sie w tym specjalizuje - pojedyncze sztuki za bardzo dobra kase... no coz - mam juz parenascie kg ksiazek a calosc zmiescilbym na 1 readerku Do tego iRex ma 'ekran' dotykowy i mozna robic adnotacje do PDFow itd, a iRex drugiej generacji ma wifi i moze RSSy sciagac, wiec wyglada to tak jak gazeta. W kazdym wypadku jest ethernet na USB

Najwazniejsze... to nie jest ekran - to papier elektroniczny... Idealnie widac nawet w bezposrednim swietle slonecznym, widac pod prawie kazdym katem - zachowuje sie jak papier! Szkoda tylko ze cena tak zaporowa na razie, ale widze coraz wiecej ludzi z takimi urzadzeniami w reku... wiec cos to znaczy.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

drukować tysiąc stron na domowej drukarce jeszcze jak ktoś ma atramentowa to średnio sie opłaci pewnie nawet taniej wyjdzie kupic książke, przeczytał moze ktos z was cala symfonie jak tak to co o niej myślicie? lepsze od thinking cpp i od zera?
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

Domyślnie

ja ci mogę powiedzieć, za niedługo będę ją miał

Domyślnie

ja Ci moge powiedzieć więcej ze nawet ja mam, co prawda teraz leży u kumpla ale to jest najmniejszy problem, caly czas jakos nie moge sie za nia zabrać ale moze jakos uda mi sie w koncu zmotywować.
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."