Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: szukam pomocy

Domyślnie szukam pomocy

Witam. mam problem z podlaczeniem sie do sieci bezprzewodowej ,siec jest dostepna niezabezpieczona ale nie podaje swojej nazwy.Jestam obecnie za granica a internet by sie przydal bo to jedyny kontakt z krajem.Podobno jest na to sposob, a ja jestem zielony w tych sprawach.Muj komputer znajduje te siec i laczy sie z nia ale jej nie otwiera? zada podania nazwy tej sieci
    Ostatnio edytowane przez krzyś1 : 08-21-2008 - 21:36

Domyślnie

Jak nie masz neta to jak piszesz? Kafejka?
    Opisz sprawę dokładniej bo nie rozumiem :/

Domyślnie

korzystam teraz z pomocy sasiedzkiej .Jeszcze raz i od nowa. Jestem teraz w Norwegii i mam problem z netem bo muj komp wynajduje siec niezabezpieczoną ale aby zadzialala potrzebna jest nazwa tej sieci siec nie ujawnia tej nazwy ,wiec niby siec jest nizabezpieczona ale polaczyc sie nie moge ,podobno jest sposob na rozwiazanie tego problemu. ja jestem zielony w tym temacie wiec prosze o pomoc
    Ostatnio edytowane przez krzyś1 : 08-21-2008 - 21:49

Domyślnie

Niestety nie pomogę...a masz oprogramowanie do tej sieci? Jak tak to najpier je zainstaluj...

Domyślnie

Cytat Napisał sadam Zobacz post
    Jak nie masz neta to jak piszesz? Kafejka?
    Opisz sprawę dokładniej bo nie rozumiem :/
    niestety nie mam .czasem lacze sie z siecią lokalną ale na dworze a pracuje do pużąna ,a wieczory zaczynaja byc zimne no i nie zawsze jest polączenie

Domyślnie

Niestety nie pomogę...a masz oprogramowanie do tej sieci? Jak tak to najpier je zainstaluj...
    Przepraszam ale jakie oprogramowanie , czegoś nie wiem
    Masz pojęcie o czym piszesz

Przypuszczam że sieć nie rozgłasza swojego ESSID-u. Ale po przeczytaniu Twojego pierwszego postu nie mam pojęcia o co Ci chodzi.

Napisz jeszcze jaki masz system operacyjny. I opisz jeszcze raz swój problem jak możesz.

Pozdrawiam VLN.
    Kod php:
    $zmienna $_POST['COS']; 
    Zamiast tego :
    Kod php:
    $zmienna htmlspecialchars($_POST['COS']); 
    I mamy zabezpieczenie przed XSS

Domyślnie

ale dzieki za checi bo podobno jest jakis program do rozwiązanie mojego problemu ale nie wiem jaki i gdzie go szukac

Domyślnie

No np aby móc korzystać z neostrady przecież chyba trzeba mieć płytkę z jej oprogramowaniem i je zainstalować :P

Domyślnie

mam viste a muj komp po odnalezieniu sieci zada nazwy sieci czyli jak zrozumialem ssid Czyli komp siec widzi ale nie laczy sie z nia

Moze pisze niezrozumiale bo jestem laikiem w tych sprawach ,opisuje jak najprosciej potrafie,i przepraszam ze tak niezrozumiale.A nie moge korzystac z neostrady bo jak wczesniej pisalem jestem za granicą
    Ostatnio edytowane przez TQM : 08-22-2008 - 10:37

Domyślnie

No np aby móc korzystać z neostrady przecież chyba trzeba mieć płytkę z jej oprogramowaniem i je zainstalować :P
    @sadam - jak nie masz pojecia o czym mowa to sie nie udzielaj... nawet nie spracowales ze chodzi o siec bezprzewodowa...

@krzys1 - to ze siec ukrywa ESSID oznacza tyle, ze nie pokazuje swojej nazwy w tzw. beacon frames. Jesli jestes w stanie podsluchac ruch jak ktos jest podlaczony do tej sieci konkretnie to w pakiecie danych ESSID juz bedzie. Nazwa sieci jest ukrywana tylko w ogloszeniach wysylanych publicznie na zasadzie 'czesc, jestem siecia bezprzedowoda, nazywam sie <ESSID> i wlasnie odbierasz moj sygnal'

Co mozesz zrobic w przypadku visty - nie wiem, nie uzywam tego paskudztwa, jedyne co moge dodac to 'powodzenia'. Mialbys linuxa nie byloby problemu
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)