Podsłuchiwanie rozmów gg - mit czy fakt?
Witam,
przeglądając to forum i nieźle się bawiąc przy czytaniu wątków z prośbami o shakowanie jakichś stron czy kont do gier MMO, gdzieś w oczy rzuciło mi się stwierdzenie (albo mi się coś pokręciło), że można podsłuchiwać rozmowy gg. Kiedyś (zanim przerzuciłem się na tlen i korzystałem z gadu) miałem dziwną sytuację, że podobno moje rozmowy były podsłuchiwane (spoza sieci lokalnej).
Zastanawiam się więc czy jest to możliwe? Podsłuchiwanie nie będąc w sieci lokalnej z "ofiarą"? Przejrzałem opis protokołu gg i wszystkie wiadomości idą przez serwer gadu, nie bardzo wyobrażam sobie na czym miałoby polegać podsłuchiwanie, ale jestem raczej zielony w tego typu sprawach. Nie chcę żadnych programów do tego, jakoś na razie nie czuje potrzeby by wkładać nos w cudze sprawy :P A jak kiedyś mnie najdzie ochota to sobie taki program napiszę, raczej prosiłbym o odpowiedź czy jest możliwe podsłuchiwanie (spoza sieci lokalnej, jeszcze raz podkreślę ;P), a jeśli tak to chociaż pobieżne wyjaśnienie jak?
Swoją drogą, zabawnie tu macie z tymi wszystkimi "przestępcami" chcącymi sie włamywać na cudze maila, konta, strony a nie potrafiącymi nawet po polsku poprawnie pisać ^^
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty,
ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się,
że ta studnia jednak nie ma dna." - Stephen King