Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: praca na wakacje

Domyślnie praca na wakacje

Znacie moze jakies miejsca, w ktorych mozna szukac pracy wakacyjnej? Czy poprostu isc do posredniaka i sie zapytac?

Czyli chodzi mi o zbiory jakis owocow/warzyw, koszenie trawy, etc, etc.

Google w tej kwestii ma wiele do powiedzenia, ale niestety trudno sie polapac w czymkolwiek =/

Domyślnie

ja ide w tym roku na maliny, mysle ze za jakis niecały tydzien...praca po jakies 10 godz jest zazwyczaj w owocach...ale najwiekszy zarobek =maliny...mi mama załatwi u takiegho jednego goscia bez zadnych p[osredniaków,po prostu idziesz do goscia co ma planatacje malin i mówisz ze chcesz zbierac...uroki takiej pracy są takie ze przymują niepełnoletnich np. mnie... ja jestem z okolic biłgoraja i mieszkam w wiosce to u mnie nie bedzie zadnych problemów z tym, ale jak jestes z duzego miasta to masz troche lipe z praca zarobkową-sezonową chyba ze bedziesz dojezdzał ale to dodatkowy koszt...
    Ostatnio edytowane przez lukasz6547 : 07-13-2008 - 22:07

3. Domyślnie

Ja na sierpień idę na budowę w Krakowie hehe, nawet przyzwoita stawka 2.000 z czymś za miesiąć. Bodaj 9 zloty za godzine. :] Trzeba się rozglądnąć w obrębie własnego miasta, szukają na wakacje młodych i naiwnych ;P

Domyślnie

jak na budowe 2000 z czymś to super !
    tylko że w krakowie pewnie to normalka nie to co u mnie np płacą po 6zł za godzine ale na budowie akurat u nas 10zł za godzine

Domyślnie

rozklejanie ulotek, plakatów, masa tego. Dzwnisz pod numer ktory jest na ulotce i pytasz czy nie potrzebują kogos do noszenia (prawie) zawsze potrzebują.
    Jak umiesz sklecić stronkę to idź szukaj zleceń np. na zlecenia.przez.net. Ludzie się normalnie ogłaszają ze potrzebuą stronkę i licytujesz.
    pokombinuj moze coś na allegro, moze kupisz taniej, sprzedaz drozej. Na wlasna reke zawsze jest lepiej. Możesz tez pochodzic po sasiadach i popytac czy moze jesli wyjezdzaja to potrzebuja zeby psa czasem dokarmic. Takie proste bezedety a zbierzesz trochę w roznych miejscach i wyjdziesz na tym znacznie lepiej niz targajac kalafiora na polu w upale lub deszczu.:P

Domyślnie

truskawek juz nie ma
    ale za to ide zbierac jakiestam jagody
    dziennie idzie zarobic 50 zl, jak w przypadku truskawek, ale zalezy to od tego ile sie napracujemy czy bedziemy sie obijac hehe

//a te zlecenia.przez.net to fajny portal, tylko jedno pytanie:
    trzeba miec 18 lat, papiery itp?
    Ostatnio edytowane przez GSG-9 : 07-14-2008 - 10:20
    War, war never changes.

Domyślnie

Ja pracowalem przez miesiac w xsero - 1400zl na reke, oprocz tego teraz chodze na bazary itp. i kupuje od ludzi(przewaznie meneli co chca na wodke) monety stare i sprzedaje na allegro. Bardzo dobry biznes, 2 dni temu wrzucilem ok. 50 przedmiotow i juz mi sie zwrocilo z nadwyzka za samo wystawienie. Oprocz tego wykupuje licencje na CMS'a i hosting(od TQM'a ) i bede robil sklepy internetowe - troche znajomosci php/css/sql, poprzerabiac i gotowe, a freelancerzy ktorzy pisza cale sklepy od podstaw biora najmarniej 15.000, moja stawka to ok. 2500zl + umowa na hosting i administracje na rok - 150zl miesiecznie... - zawsze sie ktos trafi.

Owocki/budowa itp. to straszne marnotrastwo czasu, bo po robieniu przez caly dzien nic ci sie nie chce, owszem pod koniec miesiaca dostajesz te 2000zl ale tak jak ktos juz pisal lepiej jest cos na wlasna reke robic - masz dochody z 2-3 miejsc jednoczesnie.

Wiem ze jak ktos ma juz 18 lat i miesza w wiekszym miescie to chetnie przyjmuja do: kawiarni, pubow, restauracji itp. oraz callcenter(tele-ankiety), poza tym fajnie sie pracuje jako kelner na weselu - 200zl za jedna noc i wodka do oporu, zmeczenie czesto potworne ale warto .

Fajna w sumie stronka to - www.gumtree.pl czy jakos ta, wpiszcie gumtree w googlach.

pozdrawiam,
    mtbs!