Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 14 z 14

Temat: Jak "podrobić" dane z Flasha??

Domyślnie

Mowiac o grach we flashu mamy ich 2 rodzaje:
    1. logika gry jest zkaodowana w pliku prezentacji flash
    2. flash jest klientem ktory gada z serwerem i to serwer mowi co klient ma wyswietlic

W 1 przypadku temat zamkniety i w ogole nie ma sensu.
    W 2 przypadku mozna cos kombinowac - na poczatek trzeba zobacyzc jak gra komunikuje sie z serwerem. Serwer moze byc napisany w czymkolwiek - w C/C++/Java/Perl/Basic/Asm/fortran/cobol/ruby/bash/C.O.K.O.L.W.I.E.K, wazne aby klient wiedzial jak z serwerem rozmawiac. Ile gier i pomyslow tyle roznych implementacji.

Nie wiem co niby wiecej mialbym pisac - jakby bylo konkretne pytanie to moge cos powiedziec ale tak to temat rzeka i nic z niego nie wynika.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Bo ja czytając parę artykułów zastanawiałem się czy nie ma jakiejś możliwości "podrzucić" wartości zmiennych do flash'a(konkretniej chyba do actionscript'u) przez znaczniki <OBJECT>, <PARAM> lub <EMBED> albo jakimś javascript'em czy czymś w tym stylu. W tym celu ściągnołem plik .swf na kompa i załadowałem ze swojego .html, ale tu pojawił się problem, ponieważ po błedzie jaki wyskakuje domyślam się, że skrypt sprawdza, czy znajduje się na właściwym serwerze, czy da się to jakoś oszukać?
    Taki oto błąd wyskakuje przy odpalaniu u mnie na kompie:
    Kod:
    SecurityError: Error #2148: SWF file ścieżka do swf cannot access local resource 1/vid1.flv. Only local-with-filesystem and trusted local SWF files may access local resources.
    A taki przy wrzuceniu na mój serwer:
    Kod:
    VideoError: 1000: Unable to make connection to server or to find FLV on server
    Żeby wiedzieć jakie zmienne należy podrzucić sciągnołem dodatek do firefox'a(niestety tylko do wersji 2)- flash tracer, który śledzi wszystkie wychodzące komunikaty czy coś w tym stylu oraz błędy.

Chciałbym wiedzieć, czy "idę w dobrym kierunku" i poprosić o jakieś wskazówki. Za wszelkie nieścisłości i nie fachowe określenia przepraszam, ale starałem się używać jak najbardziej technicznego języka i jak najbardziej sprecyzować problem, co mi chyba średnio wyszło.

P.S.-Patrzyłem od rana czy jest jakaś odpowiedź na mojego posta i dopiero teraz skminiłem, że jest na drugiej stronie.

Domyślnie

To co opisujesz to podstawowe zasady poslugiwania sie flashem - z robieniem gier w konia nie ma zwiazku

Pierwszy blad dotyczy tego, ze ten flash probuje zaladowac animacje z pliku FLV i tego pliku nie masz... dociagnij plik z tego samego serwera co oryginal ale polozonego w dalszej czesci sciezki relatywnej (1/vid1.flv). Co do drugiego bledu - wrzuciles na serwer, dostales to samo co wczesniej ale w innej postaci, bo probowalo zaladowac z serwera a logiczne ze tego pliku na nim nie ma :-)

Tutaj akurat zakodowano sciezki relatywne i slusznie - pliki flasha sa czesto przewalane miedzy serwerami i zmiennych statycznych powinno byc jak najmniej. Parametry do ActionScript'a mozna przekazac - albo moze je sobie odczytac z cookie albo z pliku tekstowego albo z XML - wszystko juz z kodu programu. Czy mozna w tagach HTML przekazac - nie wiem, nie znam sie... moja robota polega na czyms innym
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

TQM - obraże sie- serwer moze byc jeszcze napisany w Pythonie!!
    Fortran napisales, ale pytonka zapomniales Ojj zle

ActionScript mozna przekazac, ale z tgo co wiem na temat flasha, a wiem baaardzo malutko (kiedys sie bawilem, na potrzebny prywatne- i to w edytorze WYSIWYG) podalbys lepiej adres do konkretnego obiektu, na podstawie ktorego nam tu wrzucasz kod

Nie wiem, jak to by wygladalo, ale na podstawie tego co wrzuciles zgaduje ze jest to prezentacja, a nie cos interakcyjnego z serwerem. Z tym co dalej nie ma sensu sie babrac- to i tak nic nie da
    Pozdrawiam
    o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12