Bo ja czytając parę artykułów zastanawiałem się czy nie ma jakiejś możliwości "podrzucić" wartości zmiennych do flash'a(konkretniej chyba do actionscript'u) przez znaczniki <OBJECT>, <PARAM> lub <EMBED> albo jakimś javascript'em czy czymś w tym stylu. W tym celu ściągnołem plik .swf na kompa i załadowałem ze swojego .html, ale tu pojawił się problem, ponieważ po błedzie jaki wyskakuje domyślam się, że skrypt sprawdza, czy znajduje się na właściwym serwerze, czy da się to jakoś oszukać?
Taki oto błąd wyskakuje przy odpalaniu u mnie na kompie:
Kod:
SecurityError: Error #2148: SWF file ścieżka do swf cannot access local resource 1/vid1.flv. Only local-with-filesystem and trusted local SWF files may access local resources.
A taki przy wrzuceniu na mój serwer:
Kod:
VideoError: 1000: Unable to make connection to server or to find FLV on server
Żeby wiedzieć jakie zmienne należy podrzucić sciągnołem dodatek do firefox'a(niestety tylko do wersji 2)- flash tracer, który śledzi wszystkie wychodzące komunikaty czy coś w tym stylu oraz błędy.
Chciałbym wiedzieć, czy "idę w dobrym kierunku" i poprosić o jakieś wskazówki. Za wszelkie nieścisłości i nie fachowe określenia przepraszam, ale starałem się używać jak najbardziej technicznego języka i jak najbardziej sprecyzować problem, co mi chyba średnio wyszło.
P.S.-Patrzyłem od rana czy jest jakaś odpowiedź na mojego posta i dopiero teraz skminiłem, że jest na drugiej stronie.