no ale na byle-jakim hostingu lisina nie postawisz...
dobrze by bylo gdybys napisal co dokladnie ma robic skrypt w jakim srodowisku dzialac :P
daj soursa tego pliku bo do unknown exe mam uraz xD
no ale na byle-jakim hostingu lisina nie postawisz...
dobrze by bylo gdybys napisal co dokladnie ma robic skrypt w jakim srodowisku dzialac :P
daj soursa tego pliku bo do unknown exe mam uraz xD
No wiesz mi nie ufasz, chyba nikomu się nie naraziłem. Prosty serwerek który akceptuje każde połączenie i odsyła przy connection request taki string "serwer odpowiada ;P" nasłuchuje na porcie 900
Chodzi mi o skrypt na stronkę www który komunikuje się z tym serwerem czyli textbox i submit który przekaże wpisany tekst i wyśle oraz będzie czekał na odpowiedz serwera i wyświetli tą odpowiedź
Dostałem dwa ale jakoś nie chodzą, postawiłem na opx (prv) bezpłatny hosting
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.
musi hasac!Kod php:
if (empty($_POST[wyslij]))
echo 'formularz';
else {
$fp = @fsockopen(localhost, '900', $err/*;)*/, $err, 20) or die($err);
fwrite($fp, serialize($_POST));
}
bawimy sie kto napisze ten kod w mniejszej ilosci linii?
Coz, chyba wygralem.
Jakies historie z exekami od Ciebie juz byly....
Ostatnio edytowane przez gogulas : 06-29-2008 - 11:35
Super, tylko ja tego sobie i tak nie mogę sprawdzić, bo nawet jakby działało to ja sie nie połącze, muszę męczyć znowu znajomych, o tej porze nie wypada więc zrobię to jutro. No, nic zobaczymy...
to co mam napisac cos z socket_listen() ?
na porcie 900 nic tam niema
edit:
aaa, lol. A ja myslalem za postawiles tam shella
zaraz sprawdze czy dziala.
ok, twoj serwer wywalil mi jakis error.
a jesli nie dziala, znaczy ze jestes za natem.
i jeszcze 1, w tym kodzie ktory ci napisalem jest blad (mozesz nazwac mnie noobem).
powinno byc zamiast isset($zmienna) is_string(@$zmienna)
Ostatnio edytowane przez rip : 06-29-2008 - 08:48
Zaraz Panowie, bo ja się już pogubiłem. To który kod działa? Serwer wywalił błąd jaki? Podczas połączenia? On jest na winsocku oparty.
Noobem to ja w tych sprawach jestem.
A myslalem ze na basicu.On jest na winsocku oparty.
sciagnij netcata, i ustaw na nasluchiwanie (nc.exe -l -p 900 -vv)
potem sie polacz z php i wpisz cos w console.
jak dostaniesz text w netcacie, ctrl+c. php ssie i nie ma timeouta.Kod:<form method="post"> CMD: <input name="a"/> IP: <input name="b" /> TCP: <input name="c" /> <input type="submit" /> </form> <?php if(is_string(@$_POST['a']) && is_string(@$_POST['b']) && is_string(@$_POST['c'])){ if($fp = @fsockopen($_POST['b'], $_POST['c'], $a, $a, 5)){ fwrite($fp, $_POST['a'], strlen($_POST['a'])); while(!feof($fp))printf(fread($fp, 8)); } else printf('cant connect'); } ?>
Ostatnio edytowane przez rip : 06-29-2008 - 13:16
Nic z tego nie łączy, ja już wspominałem wcześniej że jestem za Natem Będę znajomych męczył żeby sprawdzili za mnie. A mój serwer nie ma prawa wyrzucać błędów swoją drogą, więc nie wiem jak to możliwe.
nie kazdy na biblioteki basica. dlatego wlasnie kozysta sie z kernel32/user32/ws2_32/wsock/ntdll/msvcrt.A mój serwer nie ma prawa wyrzucać błędów swoją drogą, więc nie wiem jak to możliwe.
to uruchom skrypt php u siebie, pod windowsa sa wersje apache+php.Nic z tego nie łączy, ja już wspominałem wcześniej że jestem za Natem