Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Policja w UK

Domyślnie Policja w UK

Witam,
    Czy policja w UK ma prawo obserwowac moj komputer czyli na jakie strony wchodze itp
    Drugie pytanie to czy BT (provider internetu) ma prawo powiadomic policje o tym ze wchodze na podejzane strony typu haszysz.com ? Bo gdzies czytalem ze ma prawo, ale wole sie upewnic na profesjonalnym forum xD

Domyślnie

myslisz ze HWDP to nic nie znaczacy akronim?

Wy im pozwalacie to robia co chca. Moga wpasc ci do domu, zabrac caly sprzet i zamknac na 20 lat za nic.

http://www.torproject.org/

Domyślnie

znaczy bo wiesz, po resecie kompa tak jakby cala mozilla by mi sie od nowa zainstalowala znowu sie pojawilo yahoo task bar i wszystkie zakladki mi znikly... a potem w googlach jak cos chcialem wyszukac to wyskoczylo ze uncrypted coneection it can be seen by the third party czy cos takiego, i tu mnie zatkalo bo nie wiem co to znaczy, czy mnie obserwuja czy poprostu sa bledy jakies

Domyślnie

raany.. nie gryź się, może z mozzillą coś nie gra. nie popadaj w paranoję. Jeśli by Cię obserwowali, to prędzej braliby logi z jakichś routerów po drodze od Twojego ISP, a nie grzebali u Ciebie..

Domyślnie

czytajac twoj post myslalem ze pomyliles tematy

a oni jak pan @up powiedzial ZAZWYCZAJ nie bawia sie trojanami, tylko wysylaja uzbrojony oddzial do isp.

Domyślnie

Policja nie monitoruje 'oficjalnie' tylko ma na to procedury postepowania. Nestety po 7/7 sporo sie zmienilo i nawet lokalny council nie mowiac o policji juz jest w stanie zalozyc podsluch jesli podejrzewa Cie o cokolwiek... to samo dotyczy jak rozumiem sledzenia aktywnosci on-line... ostatnio bylo dosc glosno o tym, ze urzedasy naduzywaja danych im wladz i sledza kogo chca.

Druga sprawa to BT i ich umowa z Phorm - beda podsluchiwac ruch live, wstrzykiwac cookie i sledzic w ten sposob Twoje nawyki, budowac profil a pozniej wstrzykiwac Ci do przegladarki 'w locie' reklamy ktore im pasuja do Twojego profilu... juz zrobili takie testy - najlepsze jest to ze kontrole nad tym ma miec 1 firma i koniec. Temat budzi bardzo wiele kontrowersji, trwa aktualnie dochodzenie w tej sprawie.

Trzecia sprawa to to to robia w UK firmy fonograficzne - chca zmusic ISP aby zaimplementowali zasade '3 strikes and out' czyli jak ISP zauwazy ze sciagasz muze/filmy albo w ogole cokolwiek z P2P (bo niby jak maja wiedziec co ciagniesz - nie zawsze moga to sprawdzic) albo ktos z RIAA/MPAA Cie zaraportuje to dostajesz ostrzezenie... potem drugie a przy trzecim odlaczaja Ci neta i koniec. Jest to proba prawnego zmuszenia ISP w UK do bycia policjantami w sieci i dbania o interesy wytworni muzycznych (glownie o muzyce mowa) kiedy to oni powinni przemyslec model biznesowy ktorego uzywaja i sporo zmienic.

Ogolnie UK nie jest tak wspanialym krajem jakby sie wydawalo. Ja powoli mysle o pakowaniu toreb szczerze mowiac... moze jeszcze posiedze, moze nie - coraz wiecej jednak dziala mi baaaaaardzo na nerwy!
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

ojj chyba najwyzsza pora wziac sie za algorytmy rsa. Widze ze przyszlosc bez szyfrowania nie wyglada za ciekawie.

@TQM
    Mysle ze ucieczka (od czegokolwiek) jest bez sensu. Jak ludzie z twoja wiedza beda uciekac, to policja z pomoca duzo gorszych 'specjalistow' bedzie podsluchiwac caly net na calym swiecie. Predzej czy pozniej. Ze zlem trzeba walczyc, a muzyke robic za free (to, ze ktos lubi spiewac nie znaczy ze nie moze dodatkowo pracowac w hucie ).
    Ostatnio edytowane przez rip : 06-11-2008 - 11:18

Domyślnie

Tak... z tym tylko ze sa na tym swiecie jeszcze miejsca gdzie mozna normalnie zyc - znaczy sie off-line mowimy teraz, gdzie nikt nie bedzie za Toba lazil jesli na prawde solidnie komus nie podpadniesz... Dlaczego wiec niby ja mam sie denerwowac i z tym debilstwem walczyc? Gdy wszystkim do okola odbija i z pochylona glowa pedza w kierunku sciany, to ja spokojnie stane obok i zobacze co sie stanie :]

Z glupim nie wygrasz - najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a potem pokona doswiadczeniem.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

ok, dzieki, a jest jakis program lub proxy lub cokolwieg co uniemozliwi wlasnie takim firmom jak bt i policji sprawdenie na jakie strony wchodze itp czyli zeby widzieli jak wchodze na google.com ale zeby nie widzieli ze np wchodze na haszysz.com lub zamawiam zeczy ktore nie do konca sa legalne

Domyślnie

używaj jakiegoś proxy w przeglądarce, albo takiego programu który nazywa się TOR

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni