JAk to sie ma do tego programu
JAk to sie ma do tego programu
Spójrz na zapis binarny tego co tworzysz i tego co wypisuje... :/
http://nikowek.blogspot.com/
Zbrojne Ramię Pingwina!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
G+ e- h! r% y?
------END GEEK CODE BLOCK------
domyslilem sie ze to w tym lezy twoja rada...ale nie bardzo czaje o co biega w tym wypisywaniu...bede ci wdzieczny jak mi napiszesz jasno
Zbrojne Ramię Pingwina!
G+ e- h! r% y?
No to jak nie zamierzasz pomagac to wogóle nie pisz...ja tam wiem co sobie mysli szanowny Nikow-nie chcesz nie pomagaj...mówisz mi zebym sam doszedł, a dochodze i nie moge wiec jak sądzisz dlacaego powstał ten post...bo nie wiem w czym tkwi prooblem...
Ehh... Kod się formatuje!
Pierwsze liczby to 91, 4, 0, 0 czyli 01011011b, 00000100b, 00000000b 000000000b. 00000000000000000000010001010111b (powinno być 32 cyfr). Liczby są odwrócone!!! Dlaczego? Wynika to z budowy procesora, więcej informacji znajdziesz tutaj. Skąd reszta liczb? Musiałbym Cię wprowadzać w niższe szczegóły budowy PC, chodzi o stos. Stos zazwyczaj nie jest czyszczony po użyciu, tylko specjalny licznik się zwiększa. Możemy się zgadać na jakimś komunikatorze i Ci odpowiem na twoje pytania, ale pamiętaj, na forum będę bardzo szorstki.Kod:#include<stdio.h> #include<string.h> int main() { int c; int b; /*Nie lepiej jeszcze raz wykrorzystać zmienną c do drugiej pętli?\* int a=1111; char buf[19]; int *w=(int*)&buf[0]; for(c=0;c<3;c++) { *w=a; *w+=4; /*Czy tutaj powinna być ta gwiazdka? Babrzesz się w jednym miejscu. /* } for(b=0;b<17;b++) printf("%u\n", buf[b]); return 0; }
Zadowolony z odpowiedzi?
Zbrojne Ramię Pingwina!
G+ e- h! r% y?
zadowolony, dzieki...wiem co to jest stos tylko nie bardzo czaiłem z tym systemem dwójkowym...
#include <sys/socket.h>
#include <netinet/in.h>
#include <arpa/inet.h>
#include <sys/types.h>
#include <unistd.h>
#include<stdio.h>
int main()
{
int sock;
int a = 0;
int b;
struct sockaddr_in dest;
char a1[] = { "udało sie" };
sock = socket(AF_INET, SOCK_DGRAM, 0);
dest.sin_family = AF_INET;
dest.sin_port = htons( 1000 );
dest.sin_addr.s_addr = inet_addr( "12.67.97.46 ") ;
for(; a<9; a++)
dest.sin_zero[a] = '\0';
if (b=connect(sock, (struct sockaddr *)&dest, sizeof(struct sockaddr))= -1);
puts("błąd");
else {
write (sock, a1, sizeof(a));
printf ("wysłamo");
close(sock);
}
return 0;
}
lukasz@bash:~$ g++ -o sock sock.c
sock.c: In function `int main(),:
sock.c:22: błąd: lvalue required as left operand of assignment
sock.c:24: błąd: expected primary-expression before `else,
sock.c:24: błąd: expected `;' before `else,
o c tu chodzi
JUz poszło, znalazłem błąd
iKod:#include<stdio.h> #include<string.h> int main() { int c; int b; /*Nie lepiej jeszcze raz wykrorzystać zmienną c do drugiej pętli?\* int a=1111; char buf[19]; int *w=(int*)&buf[0]; for(c=0;c<3;c++) { *w=a; *w+=4; /*Czy tutaj powinna być ta gwiazdka? Babrzesz się w jednym miejscu. /* } for(b=0;b<17;b++) printf("%u\n", buf[b]); return 0; }
ciekawy masz rozmach w programowaniuKod:#include <sys/socket.h> #include <netinet/in.h> #include <arpa/inet.h> #include <sys/types.h> #include <unistd.h> #include<stdio.h> int main() { int sock; int a = 0; int b; struct sockaddr_in dest; char a1[] = { "udało sie" }; sock = socket(AF_INET, SOCK_DGRAM, 0); dest.sin_family = AF_INET; dest.sin_port = htons( 1000 ); dest.sin_addr.s_addr = inet_addr( "12.67.97.46 ") ; for(; a<9; a++) dest.sin_zero[a] = '\0'; if (b=connect(sock, (struct sockaddr *)&dest, sizeof(struct sockaddr))= -1); puts("błąd"); else { write (sock, a1, sizeof(a)); printf ("wysłamo"); close(sock); } return 0; }