A można wiedziec jaki to jest zawódkiedys dało sie czytac na naszej klasie cookiesy innych osób ale juz zostało to naprawione, wiec za duzo nie zdziałasz
A można wiedziec jaki to jest zawódkiedys dało sie czytac na naszej klasie cookiesy innych osób ale juz zostało to naprawione, wiec za duzo nie zdziałasz
pracuje w aptece na malym osiedlu i tam wszyscy o wszystkich wiedza poprostu wszystko. a co do policji to radzilam sie juz znajomej ale ona prywatnie poradzila mi znalesc jakiegos dobrego informatyka , bo oni takich spraw maja tysiace i wszystkie laduja w szufladzie. takze nie radzcie mi isc z tym na policje bo to nie jest rozwiazanie. myslalam ze tu znajdzie sie ktos kto mi pomorze , ale chyba jednak nie.
napiszcie mi czy mam dac sobie spokoj czy jest jakas mala nadzieja na zrobienie tego?
Wiesz, to napisz dokładnie co się dzieje i gdzie się dzieje. Może to wiele ułatwić.
wiesz ciezko mi pisac o tym bo jest to bardzo osobista sprawa . rodzinno-małzenska. mam male podejrzenia kto to moze byc, ale to nie wystarczy zeby udac sie do tej osoby i zapytac o co chodzi.
Co ci pomorze dobry informatyk...zeby dojsc kto to musiałby sie włamac na serwer naszejklasy albo miec do niego dostep, a tego raczej dla ciebie nie zrobi...jedyną szansą jest admin albo prowokacja...admin ma dostep do wszystkiego wiec mógłby ci wiele pomóc gdybyś mu podała jakis rozsądny powód...
a myślisz ze admini nie wiedzą co to socjotechnika, ani nie mają tysięcy takich maili z prośbami od nastoletnich haxxxxxioooróffff którzy chcą w rzeczywistosci zaszpanować przed kolegami? adminów można sobie darować.
... a prowokacja to ten watek - wystarczy przeczytac go od poczatku i widac w jakim kierunku to idzie. Sorry - taka jest rzeczywistosc.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Możliwe, ale spróbować nie zaszkodzi. Jeśli jest to człowiek, to zawsze można mu jakos na ambicje wjechać. Tylko kwestia "wybicia się z tłumu". Naprawdę - spróbować można. Inny pomysł, który mi przychodzi do głowy, to podpuścić go, by wysłał Ci maila, bo potem IP (niekoniecznie jego, tylko najczęściej dostawcy internetu) wyciągnąć łatwo; a mając IP można już pokombinować dalej. Spróbuj napisać do Admina NK, może akurat się uda; spróbuj to jakoś ruszyć, popytać znajomych (mówisz, że wszyscy się znają, więc może ktoś coś wie); podpuść może tego faceta (faceta?), może on coś sypnie.
Proponuje, byś opisała tyle ile możesz (nie musisz wszystkiego jeśli nie chcesz).
Szarry bardzo ciekawe rozwiązanie zasugerował-powiedz mu zeby ci wysłal maila jakiego bo np. nie mozesz odbierac wiadomosci na NK(wymysl cos),a jesli masz gg osoby podejrzanej to tylko sprawdz IP...tylko musisz wybadac odpowiedni moment(zaraz po odebraniu wiadomosci i musi tez w tym czasie chodzic gg tej osoby to wtedy po prostu IP sprawdzisz-pamietaj ze ip w neostradzie jest zmienne, wiec musisz sie wykazac sprytem
ps dl sprawdzenia IP w gg kliknij prawym przyciskiem myszsy na kontakt i wybierz informacje czy cos takiego
A to ze ciebie wszyscy znają to nie znaczy ze ty ich nie znasz, ty mozesz tez to wykorzystać-to dziala w obie strony...
Ostatnio edytowane przez TQM : 06-02-2008 - 22:28
ok, sprobuje tak zrobic zeby ta osoba wyslala do mnie maila . tylko musze najpierw zlapac z nia kontakt gdyz od pewnego czasu nie odpisuje mi na wiadomosci. nie wiem moze juz nie wchodzi na ten wymyslony przez siebie profil albo moze boi sie juz odpisywac. jak bede cos miala to sie odezwe