Piszą że rt8180 :]
Ok próbuję na KNOPPIX-ie.
Dajcie jakieś sprostowanie co po kolei robić bo zielono mi w linuxie.
Piszą że rt8180 :]
Ok próbuję na KNOPPIX-ie.
Dajcie jakieś sprostowanie co po kolei robić bo zielono mi w linuxie.
A to nie przypadkiem realtek 8180? rtl8180 ?
"Wiadomo, ze taki a taki pomysl jest nie do zrealizowania. Ale zyje sobie jakis nieuk, ktory o tym nie wie. I on wlasnie dokonuje tego wynalazku."
Z tego co piszą na innych stronach to właśnie taki chipset ona posiada.
Powoli linuxa rozkminiam. :] Z tego co napisałeś wyżej tj.
wget http://homepages.tu-darmstadt.de/~p_...-2.0.1.tar.bz2
tar -xjf rt73-k2wrlz-2.0.1.tar.bz2
cd rt73-k2wrlz-2.0.1/Module
make
To wpisuję do roota tak ? I on ma pobrać ten plik tak ? Tylko jest zasadniczy problem. Nie mogę uruchomić karty wifi na linuxie. Może jakieś inne propozycje ?
Jeszcze spróbuję komend dmesg oraz lspci tak jak podał to kolega TQM. Je też trzeba wpisać do roota ?
EDIT:
Po wpisaniu komend dmesg oraz lspci linux pokazał że mam kartę Realteka RTL-8139 na chipsecie RTL-8100B/8139D
Ostatnio edytowane przez maselko : 05-28-2008 - 18:05
No wlasnie To Ci sie staram powiedziec, ze to nie ralink tylko realtek.
"Wiadomo, ze taki a taki pomysl jest nie do zrealizowania. Ale zyje sobie jakis nieuk, ktory o tym nie wie. I on wlasnie dokonuje tego wynalazku."
No tak realtek i co z tym dalej zrobić ?
Znasz angielski? najlatwiej wejsc na strone aircracka i przeczytac dokumentacje....
Znam choć nie bardzo wiem jak zainstalować ściągnięte wcześniej stery.
Uruchomiłem Backtracka. Sprawdziłem jeszcze raz chip i jednak jest 8185 :]
Powiedzcie jak podmienić na 8180 w linuxie.
Ostatnio edytowane przez TQM : 06-01-2008 - 11:01
Ok. A zobacz jeszcze na ten temat. http://www.wififorum.pl/ftopic6929.html
Zaciekawiło mnie jak on podmienił te stery na windzie ?
Jak ja ja próbuję podmienić to mi wyskakuje okienko, że w podanym pliku nie ma informacji o używanym sprzęcie. Masz jakiś pomysł jak to zrobić aby działało ?
prawdopodobnie zastapil stare pliki sterownikow nowymi, ale to juz pozadny offtopic