Ja mam pytanie gdzie wy sie tego wszystkiego nauczyliscie oczywiscie ci zaawansowani skad informacji nabraliscie
Ja mam pytanie gdzie wy sie tego wszystkiego nauczyliscie oczywiscie ci zaawansowani skad informacji nabraliscie
Ze szkoły czytaj, czytaj, pisz, używaj google
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
A znacie moze jakies dobre forum oprocz tego Ja znam ale jest platne www.hack.edu.pl
Jeżeli uważasz ze to jest dobre forum które dałeś wyżej to możesz sobie od razu dać z tym spokój, znajdziesz tam tylko dzieciaki które nie wiedza jak sie odpala program który wcześniej kupiły za kase.
"dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."
Witaj nie jestem jakimś mega specjalistą, ale niczego nie można się nauczyć przez samą teorie. Liczy się tyko Praktyka praktyka i jeszcze raz praktyka.
Najlepiej założyć sobie jakiś cel i go cierpliwie realizować, np: stawiasz sobie poprzeczkę: "teraz muszę zainstalować apache" i czytasz o tym myślisz o tym i dzięki temu się uczysz. Jak zainstalujesz to następny krok "Teraz muszę uruchomić na nim: php,cgi i uruchomić Virtuale, i znowu czytasz myślisz i w konsekwencji uczysz się. Ważne jest aby poprzeczki nie stawiać sobie zbyt wysoko aby się potem nie zniechęcić.
Pozdrawiam.
Kamlo - dokładnie
Zacznij od poznania tajników administracji systemu na którym siedzisz....
poczytaj o zabezpieczeniach - nikt ci nie napisze w książce gdzie jakaś usługa ma błąd i jak to wykorzystać - ale za to jest np. napisane dlaczego dane zabezpieczenie jest nieskuteczne.... (jak to powtarzała moja pani od polskiego - czytajcie to co nie jest napisane a zajdziecie daleko...
...swoją droga to albo wiedziała co mówi albo była hakerką )
pozatym ja bym prosił o ROZSĄDNE nadawanie tytułów postów a nie: nie kasować! czy pytanko itp.
utrudnia to wyszukiwanie!
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
z faq - takich tekstów o hackingu
i z stron (artykuly)
a jak chcesz dobrego forum to lepiej niemogles trafic