Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 11

Temat: [Google] wtf ?!

Domyślnie [Google] wtf ?!

Mam problem, kiedy wpisuję w google dowolne zapytanie niemal za każdym razem dostaje komunikat:
    Kod:
    Google 	
     Błąd 	 

Przepraszamy,

... ale Twoje zapytanie przypomina automatyczne żądania generowane przez wirusy komputerowe lub aplikacje typu spyware. W trosce o bezpieczeństwo użytkowników nie możemy go zrealizować.

Dostęp odzyskasz najszybciej, jak będzie to możliwe, więc ponów próbę wkrótce. Jeśli podejrzewasz, że Twój komputer lub Twoja sieć zostały zainfekowane, skorzystaj z programu antywirusowego lub programu usuwającego szpiegujące oprogramowanie, aby usunąć wirusy lub takie oprogramowanie z Twojego komputera.

Jeśli błąd będzie się powtarzał, problem można rozwiązać, usuwając plik cookie Google, a następnie ponownie odwiedzając witrynę Google. Aby uzyskać instrukcje dotyczące określonej przeglądarki, należy skontaktować się z działem pomocy technicznej online jej producenta.

Jeśli problem dotyczy całej sieci, więcej informacji można uzyskać w Centrum pomocy wyszukiwarki Google.

Przepraszamy za niedogodności i mamy nadzieję, że ponownie skorzystasz z wyszukiwarki Google.
        Aby kontynuować wyszukiwanie, wprowadź poniższe znaki: *tutaj token Captcha*
    Komputer jest czysty, nie używam też żadnych skryptów do tworzenia zapytań więc co to u licha jest ? :/

2. Domyślnie

Powinieneś mieć tam na dole token do przepisania wtedy otrzymasz wynik zapytania, może też spróbuj wyłączyć proxy jeżeli używasz, na wszelki wypadek sprawdź jeszcze raz czy nie masz jakiegoś malware w systemie
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Domyślnie

Cytat Napisał hedVB Zobacz post
    Powinieneś mieć tam na dole token do przepisania wtedy otrzymasz wynik zapytania,
    No tak, ale nawet po wpisaniu tego nadal komunikat jest wyświetlany po wpisaniu innego zapytania.
    Cytat Napisał hedVB Zobacz post
    może też spróbuj wyłączyć proxy jeżeli używasz
    Nie używam więc to nie to...

4. Domyślnie

Duże prawdopodobieństwo że wina leży po stronie przeglądarki - może spróbuj (choć pewnie już to zrobiłeś ) przez jakąś alternatywną, w sumie słyszałem już o takim przypadku problem ponoć znikał po pewnym czasie...
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

Domyślnie

Uruchoamiłem kompa z boot cd (jakiś stary knoppix ) i problem nadal występuje, ale przynajmniej wiem, ze problem nie lezy w moim kompie...Tylko gdzie ? O.o

Domyślnie

Mialem to samo, po refreshu wrocilo samo... tylko takie cos jak dla mnie to sliska sprawa bo wyglada jak na zabezpieczenie przed crawlerami
    Automatyczne generowanie zapytan do google jest zakazane, chyba ze uzywasz google API - to stare w SOAP/XML widocznie zablokowali bo nie udalo mi sie juz do niego podlaczyc a to w Ajax ma limit 1000 zapytan dziennie. Robienie bota co jedzie po www.google.com i zbiera odpowiedzi z HTMLa jest brew zasadom uzytkowania google i wiem ze banuja ludzi dozywotnio za takie praktyki
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

GoolagScan jezdzi po googlu i szuka dorkow na stronach po paru[dziesiat] sprawdzeniach wlasnie trzeba tokeny wpisywac
    War, war never changes.

Domyślnie

Cytat Napisał TQM Zobacz post
    Mialem to samo, po refreshu wrocilo samo... tylko takie cos jak dla mnie to sliska sprawa bo wyglada jak na zabezpieczenie przed crawlerami
    Automatyczne generowanie zapytan do google jest zakazane, chyba ze uzywasz google API - to stare w SOAP/XML widocznie zablokowali bo nie udalo mi sie juz do niego podlaczyc a to w Ajax ma limit 1000 zapytan dziennie. Robienie bota co jedzie po www.google.com i zbiera odpowiedzi z HTMLa jest brew zasadom uzytkowania google i wiem ze banuja ludzi dozywotnio za takie praktyki
    No wszystko ładnie i pięknie, tylko, ze ja nic z tych rzeczy nie robię...
    Chyba pozostaje mi tylko czekać...

Domyślnie

mozliwosci sa dwie:

1. Twoje ip jest wykorzystywane przez crawle bazujace na G, np kiedy uzywasz TORa takie komunikaty to standard.
    2. Fraza ktora wpisujesz powtarza sie wyjatkowo czesto, powod to rowniez crawle, np. Dork'i SQL inj. na milw0rmie.
    hałewer fraza 'sex' pojawia sie nawet czesciej i nie jest blokowana
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

słuchaj ja miałem tak w firmie - nie wiem czy pisałem post na forum o tym ale napewno z TQMem rozmawiałem oproblemie...

problem znikł sam po jakiś 2-3 dniach
    czyli czekanie popłaca
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni