Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: monitoring gg drugiego kompa

Domyślnie monitoring gg drugiego kompa

pszepraszam za dublowanie tematow w dwoch dzialach ale nie weidzialem do konca do ktorego go zaklasyfikowac ale do rzeczy mam pytanie a zarazem prosbe o pomoc gdyz nie jestem jakims tam hakerem czy nawet laikiem gdyz nie interesuje sie ta dziedzina ale w wyniku pewych okolicznosci jestem zmuszony dowiedziec sie czegos o drugiej mojej polowce i pytanie jest takie czy da sie monitorowac komunikator gg badz tego co robi druga osoba na komputerze ale z uwzglednieniem widocznosci rozmow gg na odleglosc drugiego komputera.Dodam ze ten drugi komputer nie jest podlaczony do sieci lan tylko jest to laptop z bezprzewodowym internetem.Czy jest wogole taka mozliwosc albo jakas inna ewentualnosc zeby miec do tego wglad.

za wszelkie sugestnie juz teraz bardzo dziekuje

Domyślnie

Cytat Napisał slawexs
    pszepraszam za dublowanie tematow w dwoch dzialach ale
    Poprzedni wątek/post możesz zawsze edytować/skasować.

Cytat Napisał slawexs
    Dodam ze ten drugi komputer nie jest podlaczony do sieci lan tylko jest to laptop z bezprzewodowym internetem.
    Czy jesteście w tej samej sieci ? Jeśli tak lub jeśli masz możliwość uruchomienia własnego laptopa w Jej pobliżu, to powinno udać się przechwytywać rozmowy z GG używając sniffera GG.

Cytat Napisał slawexs
    czy da sie monitorowac komunikator gg badz tego co robi druga osoba na komputerze ale z uwzglednieniem widocznosci rozmow gg na odleglosc drugiego komputera.
    Możesz na przykład użyć dwóch różnych programów, jeden z nich uruchom na tym drugim komputerze:
    - Taki, który codziennie wykradnie pliki archives.dat i config.dat z tamtego GG i wyśle Ci je na Twój adres e-mail (bardzo proste do napisania),
    - Trojan, który zapewni Ci stały dostęp do tamtego komputera i umożliwi "podgląd ekranu" poprzez stałe wysyłanie screen-shots (bardzo łatwo znaleźć takie programy w i-necie).
    Pozdrawiam serdecznie
    M. Raczyński

E-mail r(at)hack(dot)pl
    WWW http://r.hack.pl/
    IRCNet Marek @ #shellcode
    Gadu-Gadu 1108

Domyślnie

A ja skomplikuję sprawę: laptop jest podłączony bezprzewodowo do sieci w Polsce, a chcemy przechwytywać rozmowy z zzagranicy. i co wtedy? wychodzi na to że trzeba by trojana -na przyklad, w jakiejś formie podesłać ale czy antivir go przypadkiem nie wykryje?
    pozdro

Domyślnie

Jak dla mnie to temat do "wirusy konie trojańskie".To o co pytasz jest nielegalne..Ale cóż jak zacząłem to i skończę.Oczywiście takie coś jest jak najbardziej możliwe , baaa mam nawet 'program' do takiej zabawy(własnej roboty,a jakże) . Wystarczyło by wysyłanie archiwum na e-mail i/lub umieszczanie na FTP jak w moim przypadku.Jeżeli nie umiesz programować to nie dowiesz się czy Twoja dziewczyna ma kogoś na boku czy też nie , to by wyjaśniało fakt że rzadko który informatyk ma żonę . Na całe szczęście ja nie mam dziewczyny (na jej szczęście ma się rozumieć ).
    A ja skomplikuję sprawę: laptop jest podłączony bezprzewodowo do sieci w Polsce, a chcemy przechwytywać rozmowy z zzagranicy.
    sposobem który podałem to mogę być na Kremlu a ofiara siedzieć na szczycie Mount Everest (byle by miała połączenie z siecią).
    - Trojan, który zapewni Ci stały dostęp do tamtego komputera i umożliwi "podgląd ekranu" poprzez stałe wysyłanie screen-shots (bardzo łatwo znaleźć takie programy w i-necie).
    Tak samo jak łatwo znaleźć najnowszą wersję MyDoom'a itp. lepiej chyba sobie samemu napisać .

Pozdrawiam VLN.
    Kod php:
    $zmienna $_POST['COS']; 
    Zamiast tego :
    Kod php:
    $zmienna htmlspecialchars($_POST['COS']); 
    I mamy zabezpieczenie przed XSS