Co do technikum to elektronika,bo to w informatyce CI się przydaje.Na studiach będzie Ci łatwiej.
Co do technikum to elektronika,bo to w informatyce CI się przydaje.Na studiach będzie Ci łatwiej.
Teraz minimalnie odbiegnę od tematu.
Więc nadszedł czas, w którym trzeba zadecydować o swojej przyszłości, nadszedł chyba pierwszy w życiu wybór, który tak naprawdę decyduje o przyszłym życiu...a mianowicie wybór szkoły ponadgimnazjalnej.
Wiem, że swoją przyszłość chcę powiązać z informatyką i zdania raczej nie zmienię, więc gdzie byłoby lepiej się wybrać, do LO czy technikum informatycznego? Jak to wszystko będzie wyglądało, jeżeli chodzi o przyszłe studia, przygotowanie do matury etc etc
Ja bym proponował iść do LO mat-fiz-inf. Po pierwsze dlatego, że w technikach jest mała ilość matmy, po drugie rok krócej, po trzecie mniej debili w klasie (chociaż różnie to bywa). A tak ogólnie to w technikach wcale się więcej nie nauczysz.
"Wszystko czym jesteśmy jest rezultatem tego, o czym myśleliśmy."
wlasnie mam ten sam problem. Ale ja akurat jestem pewny ze LO z profilem. Upatrzylem sobie jedną szkołę. Ma profil mat-inf. Brakuje mi tej fizyki jeszcze ale mysle ze cos sie wymysliOsobiscie nie polecam technikum. Pamietajmy ze czeka nas jeszcze cos takiego jak matura
bez niej na studia ani rusz
![]()
Zbliża się Trollmagedon...
IMHO, najlepiej jest isc do "ogolniaka" o kierunku matematyczno-fizycznym, np. w warszawie - staszic, a pozniej na studia na to juz co cie konkretnie zainteresuje, pozatym jest b.duzo pomaturalnych szkol gdzie sa kierunki informatyka.
Jesli chcesz skonczyc tylko technikum to proponuje budowlane, odrazu bedziesz mial prace i to tez dobrze platna(to nic ze troche bedziesz sie musial narobic) ale bylem ostatnio w szoku ze w polsce murarz zarabia ok. 2-3 tys. na reke.