Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki 21 do 25 z 25

Temat: Technikum elektroniczne vs informatyczne...

Domyślnie

Co do technikum to elektronika,bo to w informatyce CI się przydaje.Na studiach będzie Ci łatwiej.

Domyślnie

Teraz minimalnie odbiegnę od tematu.
    Więc nadszedł czas, w którym trzeba zadecydować o swojej przyszłości, nadszedł chyba pierwszy w życiu wybór, który tak naprawdę decyduje o przyszłym życiu...a mianowicie wybór szkoły ponadgimnazjalnej.
    Wiem, że swoją przyszłość chcę powiązać z informatyką i zdania raczej nie zmienię, więc gdzie byłoby lepiej się wybrać, do LO czy technikum informatycznego? Jak to wszystko będzie wyglądało, jeżeli chodzi o przyszłe studia, przygotowanie do matury etc etc

Domyślnie

Ja bym proponował iść do LO mat-fiz-inf. Po pierwsze dlatego, że w technikach jest mała ilość matmy, po drugie rok krócej, po trzecie mniej debili w klasie (chociaż różnie to bywa). A tak ogólnie to w technikach wcale się więcej nie nauczysz.
    "Wszystko czym jesteśmy jest rezultatem tego, o czym myśleliśmy."

Domyślnie

wlasnie mam ten sam problem. Ale ja akurat jestem pewny ze LO z profilem. Upatrzylem sobie jedną szkołę. Ma profil mat-inf. Brakuje mi tej fizyki jeszcze ale mysle ze cos sie wymysli Osobiscie nie polecam technikum. Pamietajmy ze czeka nas jeszcze cos takiego jak matura bez niej na studia ani rusz
    Zbliża się Trollmagedon...

Domyślnie

IMHO, najlepiej jest isc do "ogolniaka" o kierunku matematyczno-fizycznym, np. w warszawie - staszic, a pozniej na studia na to juz co cie konkretnie zainteresuje, pozatym jest b.duzo pomaturalnych szkol gdzie sa kierunki informatyka.

Jesli chcesz skonczyc tylko technikum to proponuje budowlane, odrazu bedziesz mial prace i to tez dobrze platna(to nic ze troche bedziesz sie musial narobic) ale bylem ostatnio w szoku ze w polsce murarz zarabia ok. 2-3 tys. na reke .

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123