A PO KIEGO JEST FORUM ŻEBY POMAGAĆ - co łaska, to że Ty nie chcesz pomagać to nie znaczy że inni nie mogą okazać się bardziej wyrozumiali
A PO KIEGO JEST FORUM ŻEBY POMAGAĆ - co łaska, to że Ty nie chcesz pomagać to nie znaczy że inni nie mogą okazać się bardziej wyrozumiali
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.
Ale wiesz, są pewne zasady. Pomoc to pomoc, a nie odp**** wszystkiego za kogoś, który nawet nie kiwnie palcem. Nie umie tego zrobić to może się nie nadaje do tej klasy, jego koledzy będą harować i nie będą mieli tego tak dobrze jak on, który nic nie zrobił. Gdzie tu uczciwość? Sorry, ale jestem przewrażliwiony na temat ocen z przedmiotów pod tytułem "informatyka", czy "technologia informatyczna". Mieliśmy realizować w grupach projekt, w którym ja pracowałem, na dwóch kolegów mogłem liczyć, a trzeci mnie dzień przed rozliczeniem się (kilkumiesięczny) zapytał, czy jutro "PREZENTUJEMY [MY]". Koleś zarobił ładnych kilka ocen na czysto, a palcem nawet nie kiwnął od początku projektu. Gdzie tu sprawiedliwość? Podobnie jest w tym wypadku...
Pomóc możemy, ale pomóc, a nie odwalać za Ciebie... Najprościej jest nie umieć i nie robić nic w celu nauczenia się czegoś. Zasługujesz na ocenę 2-6 przywłaszczając sobie w 100% nie swój kod?
tyle, ze moze byc potem z niego programista jak z koziej [.] trabka
Oho- zgadzam się, (aż za dobrze) więc, qalbo pomagamy, ale w granicach rozsądku- czyli nie dajemy gotowców, albo piszemy za kogoś wszystko i ktos dostaje niby pozytywną ocenę, za naszą prace Dlatego protestuje STOP-gotowcom
o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com
Weście skończcie robić z tego jakąś afere siedziałem nad tym godzinę ale ciągle wyskakiwały jakieś błędy przy kompilowaniu albo program źle działał wiec napisałem ten temat z prośbą o pomoc i dzięki niemu po prześledzeniu kodu poznałem kilka nowych funkcji, dopiero stawiam pierwsze kroki w tym języku jeżeli dla was jest on taki prosty po kilku latach nauki to możecie chyba pomóc też trochę innym każdy jakoś zaczyna a początki są najtrudniejsze, dodatkowo tydzień czasu nie było mnie na zajęciach z powodu grypy, a jeżeli nie macie zamiaru odpowiedzieć na temat to po co w ogóle piszecie i zaśmiecacie te forum. Co do kodu podanego i tak musiałem nad nim posiedzieć później bo nie działał do końca tak jak chciałem.
aa i dla wyjaśnienia to nie było zadanie na oceny, nic za to nie dostałem, a później i tak dałem ten program pozostałym osobom które nie potrafiły tego zrobić.
Ok - milo ze sie podzieliles efektami swojej pracy, jednak wracajc do tematu postu, gotowcow itd... mowisz, ze Twoj kod nie dzialal - gdybys wkelil go na forum dostalbys w odpowiedzi wartosciowa dyskusje, informacje dlaczego program nie dziala... w efekcie nauczylbys sie znacznie wiecej i uniknal glupiej dyskusji ktora do niczego nie prowadzi tylko irytuje wszystkich czytajacych.
Forum jest po to aby dzielic sie informacjami, uczyc od siebie na wazjem... a nie pisac za kogos gotowce
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
@TQM: Zgadzam się z Tobą, ale po części. Rzeczywiście lepiej by było, gdyby wstawił swój kawałek kodu, o wiele więcej plusów.
@ Ale ta cała dyskusja nie jest bezwartościowa. Jak by tak spojrzeć na całość, zobaczcie, każdy ma argumenty za i przeciw, to porządny dialog i ustanawianie jakby jakichś niepisanych praw, które będą tu obowiązywać, mam nadzieję, że wszyscy w końcu będą jednogłośni jak w keylogach do Tibii
Trochę śmieszne było to usprawiedliwienie, że nie było Ciebie na lekcji, tłumaczysz się zupełnie jak mój nauczyciel od wychowania fizycznego, który tłumaczył się drugiemu (ojcu) dlaczego go nie było na pierwszej lekcji: "bo budzik nie zadzwonił". Większość z nas nie nauczyła się tego co umie w szkole, googlowaliśmy, kupowaliśmy książki, czytaliśmy. Sami staraliśmy się czegoś nauczyć, a dopiero potem zadawaliśmy pytania. Jak zaczynasz i Ciebie to naprawdę interesuje to kup np. "Thinking in C++", wiele osób to poleca, mi trochę szkoda kasy było, więc nie kupiłem. Wiele książek znajdziesz na helion.pl. To Ci powinno pomóc, o ile nie jest to tylko przedmiot "który ci się w życiu nie przyda", bądź który chcesz zaliczyć tylko, aby zdać...