Suse sucks, taki morał. Bierz ubunciaka. Najlepiej go na początek. i nie daj się wrobić w mandrivę.
Suse sucks, taki morał. Bierz ubunciaka. Najlepiej go na początek. i nie daj się wrobić w mandrivę.
SuSe jak wiem z własnego doświadczenia lepiej nie tykać . Bierz Ubuntu bądź Debiana. Debian jest bliższy innym GNU/Linuxom. Ubuntu ma pewne udziwienia, ale jest nastawione na ludzi, którzy zbytnio nie chcą się grzebać w plikach konfiguracyjnych itp.
Tez polecam Ci ubuntu na poczatek..
ehh chyba znowu sie przesiąde na gentoo
Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl
Nie słuchaj ich! Bierz debiana, jest prosty, stabilny i bezpieczny. Ma ładne wsparcie od Polskiej strony, np na debian.linux.pl i w pełni Ci wystarczy. Jest lżejszy od Ubuntu, a ma takie same możliwości jak on, jest przecież jego dystrybucją macieżystą! Kompletny noob sobie z nią poradził, więc myśle że Ty też.
http://nikowek.blogspot.com/
Zbrojne Ramię Pingwina!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
G+ e- h! r% y?
------END GEEK CODE BLOCK------
narazie mam tylko suska 10.3 ale wlsnie myslalem tez nad debianem.. ale kumpel niemail.. wiec wzielem sie za tego suska i zaczne sciagac debiana wrazie jakiegos problemu bede mugl sie zglaszac.. ? to moga byc banaly jak nazie mozecie zapodac jakies cirekawe linki zebym mial dobra lekture? bo wlasnie instaluje suska
może nie jest takim nobem za jakiego go uważasz.
Ubuntu "nie sluchaj go"
hehehe
edit:
Nawet suse nie instaluj!
Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl
ale skoro ubuntu jest bardzo podobny do windowsa to odpad.. jak chce nauczyc sie czegos nowego
ubuntu podobne to windowsa ? a to ciekawe.. w ktorym miejscu ?;p
ja tylko wnioskuje z tego co ktos tam napisal.. narazie mam susa.. potem sciagne debiana.. (ja noob jestem... )
a tak btw. to bede potrzebowal jakies cmd na tego susa? niewiem do instal itp..?