Suse sucks, taki morał. Bierz ubunciaka. Najlepiej go na początek. i nie daj się wrobić w mandrivę.
Suse sucks, taki morał. Bierz ubunciaka. Najlepiej go na początek. i nie daj się wrobić w mandrivę.
SuSe jak wiem z własnego doświadczenia lepiej nie tykać. Bierz Ubuntu bądź Debiana. Debian jest bliższy innym GNU/Linuxom. Ubuntu ma pewne udziwienia, ale jest nastawione na ludzi, którzy zbytnio nie chcą się grzebać w plikach konfiguracyjnych itp.
Tez polecam Ci ubuntuna poczatek..
ehh chyba znowu sie przesiąde na gentoo![]()
Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adreswww.google.pl
Nie słuchaj ich! Bierz debiana, jest prosty, stabilny i bezpieczny. Ma ładne wsparcie od Polskiej strony, np na debian.linux.pl i w pełni Ci wystarczy. Jest lżejszy od Ubuntu, a ma takie same możliwości jak on, jest przecież jego dystrybucją macieżystą! Kompletny noob sobie z nią poradził, więc myśle że Ty też.
http://nikowek.blogspot.com/
Zbrojne Ramię Pingwina!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
G+ e- h! r% y?
------END GEEK CODE BLOCK------
narazie mam tylko suska 10.3 ale wlsnie myslalem tez nad debianem.. ale kumpel niemail..wiec wzielem sie za tego suska i zaczne sciagac debiana
wrazie jakiegos problemu bede mugl sie zglaszac.. ?
to moga byc banaly jak nazie mozecie zapodac jakies cirekawe linki zebym mial dobra lekture? bo wlasnie instaluje suska
![]()
może nie jest takim nobem za jakiego go uważasz.
Ubuntu"nie sluchaj go"
hehehe
edit:
Nawet suse nie instaluj!
Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adreswww.google.pl
ale skoro ubuntu jest bardzo podobny do windowsa to odpad.. jak chce nauczyc sie czegos nowego![]()
ubuntu podobne to windowsa ? a to ciekawe.. w ktorym miejscu ?;p
ja tylko wnioskuje z tego co ktos tam napisal..narazie mam susa.. potem sciagne debiana..
(ja noob jestem...
)
a tak btw. to bede potrzebowal jakies cmd na tego susa? niewiem do instal itp..?