Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki 21 do 27 z 27

Temat: Porty

Domyślnie

TQM - pojęcie DoS jest dość szerokie i generalnie uznaje się że jest to odmowa usługi - ale jak tą odmowę zrobisz - czy przez bufforoverflow czy specyficzny paramter funcji czy za zbyt częste jej wywołanie to nie ma znaczenia. Nie ma znaczenia się też o to spierać bo wiedzę, że wiesz o co chodzi choć Twoj sposób pisania też jest nieco arogancki bo nie każdy wszytko wie; Ja np: umiem napisać mocny algorytm szyfrujący a nie umiem znaleść czegoś na googlach i wyręczył mnie Nikow w jednym temacie...

Kiedyś w win98 bez łatek był znany błąd że jak zostawisz screensav na hasło i wpiszesz tam ponad (chyba) 90 znaków to właśnie nastąpi przepełnienie; Moim zdaniem też jest to atak DoS tyle, że nie zdalny a lokalny;

Domyślnie

Zaczynasz mi działać na nerwy jak gogulas (nie, nie zaczepiam Cię teraz, bo mi się nie chce klepać), co przed chwilą napisał TQM? Czytać też Cię nie nauczyli? Przecież TQM napisał:
    DoS moze byc efektem buffer overflow a nie odwrotnie...
    Widzisz co podkreśliłem? Ta? Więc teraz przeczytaj swój post i sam zobacz jakiego robisz z siebie głupka...

EDIT: Byś się nie przemęczył, bo widzę że czytanie sprawia Ci wielką trudność, przeczytaj drugą część swojej wypowiedzi...
    Ostatnio edytowane przez Nikow : 04-03-2008 - 20:15
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

Domyślnie

moze zrobicie wyklad .mp3 :P?
    tu znalazlem jakis opis..

Domyślnie

Nikow - głupka to ja bym z ciebie zrobił na realka to byś się trochę szacunku nauczył - to po pierwsze;

A po drugie TQM nie jest wyrocznią bo ja też mam kilka książek do bezpieczeństwa i czytałem o atakach DoS

Domyślnie

Ehh... Grzecznie nie pomaga, bo nie dociera. Wjazd na ego, też nie, ponieważ zamiast dostosować się do rad, atakujesz z pianą w ustach. Powiedz mi człowieku, jak do ciebie dotrzeć?

Nie, TQM nie jest wyrocznią (a przynajmniej nic mi na ten temat nie wiadomo, może to ukrywa?), ale jest autorytetem i w tym wypadku ma rację.

PS: Teraz mógłbym się twoją groźbą przejąć i pozwać ciebie do sądu... Proponuje Ci dać sobie dwa dni na przemyślecie swojego postępowania...
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

Domyślnie

Nikow - pozwij a zobaczysz co z tego wyniknie; znasz moje IP więc nie ma problemu

Domyślnie

Troszke sie za bardzo rzucasz jak na nowego u ktorego z wiedza o bezpieczenstwie jakos krucho (przynajmniej nie wykazales sie)... i zamiast probowac sie czegos dowiedziec (poza pytaniem o VPN - bardzo dobre bylo) to do kazdego z piesciami... podoba mi sie Twoj tok myslenia

1. Masz ksiazki - zrob z nich uzytek zanim nastepny raz napiszesz na forum takie brednie:
    Cytat Napisał SARS
    czy jedyna metoda to atak DoS na firewalla i odblokowanie w ten sposób portu 21 ?
    2. Mowisz o arogancji i zarzucasz ja innym? Twoje zachowanie i klotnia ze niby masz racje jest arogancka w swietle tego co Ty sam w tym watku napisales.

Temat zakonczony - dawno takiego off-top'a nie bylo...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123