Cześć zastanawiam się nad nauką języka C++ ale nie wiem czy lepszy by był C# a może inny proszę mi pomóc wiem były już takie tematy na forum ale nadal się zastanawiam który by był lepszy dla mnie jako początkującego programisty![]()
Cześć zastanawiam się nad nauką języka C++ ale nie wiem czy lepszy by był C# a może inny proszę mi pomóc wiem były już takie tematy na forum ale nadal się zastanawiam który by był lepszy dla mnie jako początkującego programisty![]()
Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
Jeśli jesteś bardzo początkujący to ja proponuję Pascala![]()
www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.
ale polecasz uczyć się z książek czy innych
Uczony jest człowiekiem, który wie o rzeczach nieznanych innym i nie ma pojęcia o tym, co znają wszyscy.
Ja bym polecił na początek coś skryptowego. Python/Perl/Ruby (ebooki o Perlu są tutaj na forum). Radziłbym nauczyć z każdego po trochu i wybrać, który z nich najbardziej Ci pasuję. A po tym możesz jak najbardziej brać się za C++.
Ogólnie rzecz biorąc to namacalne książki (nie ebooki) są najlepszym źródłem. W sieci można znaleźć wiele informacji, tutoriali itp dotyczących pascala, ale to za mało. Z reguły w książkach znajdziesz wiele informacji których w sieci po prostu nie ma. Po za tym wszystko masz zawsze pod ręką, możesz sobie czytać bez konieczności włączania komputera - wtedy najlepiej wchodzi - wiem z własnego doświadczenia.
Pascal to dość łatwy język, wysokiego poziomu z pewnością łatwiej go opanować niż języki z rodziny C.
a skryptowe np.Python/Perl/Ruby trzeba się uczyć czy to tylko tak dla jako takiego oswojenia się z skryptowaniemA gdzie można kupić takie książki np elektroniczne księgarnie czy posprawdzać w księgarniach normalnych
Ostatnio edytowane przez Domex : 03-16-2008 - 11:31 Powód: DOPIS
W normalnych księgarniach zawsze jest dział IT, znam taką co nawet jest przeznaczone na ten temat całe piętro![]()
Dzięki za pomoc jadę do księgarni a w jakich cenach są od 80 do 120 czy tańsze
Zawsze masz jeszcze Heliona albo allegro
Cena są od 20 wzwyż![]()
moja najdroższa to VB .NET 2005 ALMANACH ma prawie 900 stron, kosztowała 99,00 PLN
Seria zapiski programisty 29,90 PLN
Heliony ponad 300 stron 39,90 PLN
Najtańsze 13,50 PLN