Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Problem z bootowaniem :(

Domyślnie Problem z bootowaniem :(

Witam kupiłem sobie laptopa.Jest na nim zainstalowany WINDOWS XP.i był w nim wymieniany napęd z zwykłego DVD-ROMu na nagrywarke DVD.W biosie ustawiam
    1>BOOT CDROM

ale bez skutku kiedy wkładam płyte i usiluje zbootowac to chwilke jest czarny obraz zakreci płytką i wałekuruchamia sie systemz dysku twardego.
    Później zauwarzyłem ,ze w BIOSIE Nie ma Npędu,jest; HARD DISK, FLOPPY ale tam gdzie miejsce na napęd pisze "None"
    add:

kiedy system sie uruchomi nagrywarka działa bez problemu.

PISZE:

Kod:
    blabla MASTERS-HARD DISK
    blabla MASTERS-NONE
    blabla FLOPPY
    Podpatrzyłem do biosu w 2-gim kompie

i jest tak samo identycznie też pisze "NONE" ale nizej jest

Kod:
    Blabla "slave" LG-****jakis tam
    czemu w laptopie nie ma slave? czy to wina zworek? nie wiem czy jestnieje wogóle w laptopie slave bo po wyciągnieciu napędu nie ma mozliwośći włożyc zworki zresztą sami wiecie jak wygląda wewnętrzny napęd w laptopie.

Jak temu zaradzić?help help

pozdrawiam

ERYK
    Ostatnio edytowane przez eryk : 01-24-2008 - 19:22
    Pamiętaj zanim zapytasz sprawdź ten adres www.google.pl

Domyślnie

Cytat Napisał eryk Zobacz post
    ...czemu w laptopie nie ma slave? czy to wina zworek? nie wiem czy jestnieje wogóle w laptopie slave bo po wyciągnieciu napędu nie ma mozliwośći włożyc zworki zresztą sami wiecie jak wygląda wewnętrzny napęd w laptopie.

Jak temu zaradzić?help help

pozdrawiam

ERYK
    Jeśli kupiłeś tego laptopa to na 100 % masz instrukcję jego płyty głównej, na razie poszukaj tam rozwiązania problemu. Zdaje się ,że kumpel miał kiedyś podobny problem, postaram się go pomęczyć, może dowiem się czegoś co będzie dla Ciebie pomocne.

Domyślnie

Masz tutaj link może ci to pomoże bo wydaje mi sie ze ty masz problem po prostu z płytą. http://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-z...aptopie-60119/

Domyślnie

EJ no chłopie jak ma mi pomóc jakis plik jesli mi BIOS nie wykrywa on traktuje komputer jak by w nim napedu nie bylo ale ok sprobuje i dam znac

EDIT:

Nie niektórych systemów tylko wszystkich wkladalem chyba z 10 a plyty dobre testowane

Domyślnie

Może nowa wersja biosu pomoże, z tym, że to dość ciężka operacja.

Domyślnie

heh, pierwszy link w google ma podobny problem :P

http://www.elektroda.pl/rtvforum/po-...ytt438511.html
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

@Gogulas

sprawdzilem linka no i jest tam odpowiedz rozkręcilem napędzik i tam pisze 45 i 47 nóżka tylko co mam zrobić jeśli mój napęd ma tylko 20... kilka 24 podajze;/

Nie pomogła byc zmiana na slave zworki w dysku?chcialem sprobowac ale nie moge go rozkrecic rozkręcam wszystki śrubki i nic nie mozna sciągnąc obudowy

EDIT add:

DZIEKI gogulas przylutowalem te 2 nóżki do siebie i bios wykrywa i bootuje RESPEKT,a ja szukalem w google caly dzien i nic nie znalazlem :P coś sie dzieje zemną nie tak jeszcze raz dzieki!

Temat można zamknąć

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez eryk : 01-27-2008 - 15:27

Zasady Postowania