Jak sprawdzic czy mam orginalnego windowsa? czy jak sciagne uaktualnienia na nie orginalnego to co mi sie moze stac(mieszkam w angli :P , to nie polska)
Jak sprawdzic czy mam orginalnego windowsa? czy jak sciagne uaktualnienia na nie orginalnego to co mi sie moze stac(mieszkam w angli :P , to nie polska)
Ostatnio edytowane przez Melon : 01-24-2008 - 02:41
A masz licencje, ładne opakowanie itp?:P
Zbliża się Trollmagedon...
Czasami jeszcze fakturkę sprawdzają :P
Tak, jak koledzy już wspomnieli potrzebne jest;
-licencja
-specjalna naklejka, która potwierdza ze na tym komputerze jest windows z danej licencji (na czym polega specjalność tej naklejki ? ano na tym ze jest "jednorazowa" tzn. że nie ma szansy ze ją pozyczysz od kumpla i sobie nakleisz o cżęść naklejki i tak na kompie zostaje, (chociaż nie próbowałem jeszcze metody parą wodną))
-a co do faktury, nie dementuje, aczkolwiek sie z tym jeszcze nie spotkałem
Potrzebny jest generalnie jakis dowod zakupu... i to nie z powodu warunkow licencji, po prostu po to aby sie fiskus nie przypier****l
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Hmmmm tylko ze Ubuntu potrafi przejsc pozytywnie walidacje Windows Genuine Advantagewiec co to za walidacja...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
@Hekko
Sp2 spokojnie da się zainstalować ręcznie na nieoryginalnym windowsie (nie poprzez aktualizacje automatyczne). Nie wiem jak się sprawa ma z sp3, ale pewnie też da rade.
A tak marginesem, to kiedyś otarłem się chyba o zestaw nakładek robiących piracki system oryginalnym, ale jak znam życie to pewnie jakiś marny trick...chociaż nie wiem, bo nie sprawdzałem.