Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 21

Temat: sms bombarding

Domyślnie sms bombarding

Po pierwsze chciałem się przywitać. Jest to mój pierwszy post i mam szczerą nadzieje że nie uznacie mnie za n00ba... No więc tak: czytałem na jakimś forum (od jakiegoś czasu interesuję się podobnymi rzeczami), że na stronce internetowej można postawić bota (czy coś w ten deseń), który będzie wysyłał na podany numer/numery smsy (24h na dobę). Wiem że jest to możliwe w przypadku rozsyłania maili, gdyż widziałem już kod takiej zabawki (php). Czy to możliwe do wykonania? Jeżeli tak to prosiłbym ewentualnie o źródło takiego programu bądź w miarę zwięzły kurs php w weekend

PS. Sorry, jeżeli taki temat już był, ale szukałem i nie znalazłem.

Domyślnie

mozliwe do wykonania, ale tylko w plusie i simplusie, to jak mail bombing na mail [email protected]
    Pozdrawiam

Domyślnie

Tak... i po paru SMSach zostaniesz odciety jako spammer albo caly ISP zostanie w pien ustrzelony. Plus GSM od samego poczatku istnienia bramki ma limity ruchu - sam odczulem je pierwszy raz na swojej dupie w 1998 roku - napisalem program ktory informowal naszych uzytkownikow SMSem ze dostali maila - jeden koles zapisal sie na liste mailowa o sporym ruchu i zajechal nam limit... Dopiero po dluuugich prosbach limit zdjeto (cos w sumie jak BAN) ale jakie sa ustawienia nigdy nie podano. Pozniej doswiadczalnie sprawdzalem i co jakis czas limit byl ustawicznie obnizany.

Generalnie pomysl powyzej jest ok dla kilku moze kilkunastu wiadomosci na dzien ale nie wiecej.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

A jak sprawa wygląda w wypadku maili? Czy osoba bombardowana może napiusać do serwisu na którym jest postawiony bot i żądać wywalenia go?

Domyślnie

Za wysylanie niechcianej poczty jest paragraf z tego co pamietam... W przypadku automatycznego ataku wystarczy ze ISP odbiorcy zlozy skarge i najczesciej firmy dogadaja sie juz miedzy soba. Nie polecam robic mailbombingu - mozna sie ostro naciac.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Czyli nadawców wszelkiego rodzaju spamu (którego nie zamawialiśmy), możemy pozwać? Jest to chyba rzadko praktykowane- pół polski by siedziało Takie informacje są wysyłane przez serwis (gdy z niuchają jakiegoś bota), czy użytkownik sam musi poinformować webmasterów/adminów?

Domyślnie

Witaj! Spamerów można pozwać. Co ciekawsze tych z polski to się nawet opłaca pozywać bo da się wygrać Polecam jakąś książkę o walce ze spamem, w niektórych ten temat jest poruszany

Są na to paragrafy

Domyślnie

Dzięki za informacje. Jeszcze pokonbinuję, może coś z tego wyjdzie Spróbuję na sobie, a później na niektórych kumplach.

Aha, ma ktoś może jednak jakiegoś bombardera? Bo dużo tego w sieci ale nie każdy działa...

Domyślnie

Raczej nie sądzę by ktoś Ci dał taki bombarder za free, zgadnij dlaczego... Albo nie, powiem Ci, żebyś nie mówił że jestem zły. Na takich cacuszkach można zarobić niemałą kaskę! Już nie mówię o płatnych atakach tego typu...

Domyślnie

Nikt nie wspomniał tutaj o jednej kwestii. Frubi powiedziałeś ze w Polsce to się opłaca nawet pozwać bo można wygrać...
    DLA WSZYSTKICH, KTÓRZY NAJPIERW ROBIĄ, A PÓŹNIEJ MYŚLĄ (lub tej drugiej czynnosci wogóle nie wykonują...)
    Zanim się napalicie na zwycięstwo i będziecie chcieli kogoś pozwać np jakis serwis, to sprawdźcie czy nie wyraziliscie zgody na przysyłanie reklam itp itd na temat serwisu itp itd...
    Jak znam zycie i ludzi to wielu nawet nie myśli i nie czyta tylko zawsze wszystko akceptuje...KLIK i po sprawie...
    Zbliża się Trollmagedon...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni