mam głupie pytanie, czy jest opcja, żeby ktoś mógł przeglądać moje maile za znając tylko tylko mój login ?
mam włączonego Ashampoo FireWall i Avira
dzięki za odpowiedź
mam głupie pytanie, czy jest opcja, żeby ktoś mógł przeglądać moje maile za znając tylko tylko mój login ?
mam włączonego Ashampoo FireWall i Avira
dzięki za odpowiedź
Tak, wystarczy byś ich nie szyfrował i każdy po drodze Ty<->Serwer może podejrzeć maila, ponieważ jest on wysyłany czystym tekstem... Podejrzewam że używasz windowsa więc Start->Uruchom wklepujesz cmd później wklep tracert adres.serwera.mailowego, pokaże Ci przez ile komputerów przechodzą dane od ciebie do komputera "adres.serwera.mailowego".
poza tym mieć włączone AV i FV a mieć dobrze skonfigurowane - to 2 rożne sprawy
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
Dzięki za odpowiedzi
Frubi, co dokładnie wpisać w cmd?
eMCe, poprawnie skonfigurowany AV i FV, tzn? U mnie jest chyba wszystko OK.
w cmd? to zalez jaki system na linuxie tlyko
mailsnarf (taki program)
a na windowsie to nie wiem, na ktorys w filmow combatna o tym bylo
Aby sprawdzić drogę pakietu na windowsie trzeba wpisać "tracert adres.serwera.pocztowego" przeca napisałem. Na linuxie tracert trzeba zamienić na traceroute. Adres.serwer.pocztowego to adres pop3 lub WWW przez które odbierasz poczte.
Przykład: "tracert poczta10.o2.pl"
dzięki za info, mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie: trasa śledzenia do określonych stron przewyższa maksymalną liczbę przeskoków 30
to znaczy, że mam szpiega ?
skaner nic nie wykrywa
co mogę zrobić z tymi informacjami z trasy śledzenia?
Do jednych stron pakiet przeskakuje przez mniej, a do drugich przez wiecej routerow. To zalezy gdzie stoi hosting
Do USA mam ok 50 przeskokow
/edit
porpawka, 20 przeskow :P
Ostatnio edytowane przez gogulas : 01-20-2008 - 01:57
Nie koniecznie, jeśli zaczyna gwiazdkować od jakiegoś momentu, najprawdopodobniej oznacza to że ostatni host nie odpowiada na "Echo Request"(to samo co wysyła program "ping"). Oczywiście, może się zdarzyć że akurat łączysz się przez wiele routerów i akurat masz więcej niż 30 przeskoków, wtedy dodajesz -h 50 i sprawdzasz do 50 hostów wgłąb.
gdy wpisuję -h 50 to tylko gwiazdkuje, co to znaczy?