Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Trzy pytania początkującego

Domyślnie Trzy pytania początkującego

Witam. Jestem nowy i mam kilka pytań. Wiem, że z pod windowsa można sobie wybić cokolwiek z głowy a mam taki problem, że dostęp do netu mam przez gprs z komorki i nie moge skonfigurować połączenia na Mandrivie 2007. Wogole chyba irdy nie widzi w lapie (a instalowałem pakiety te z irdą). Prosze o jakąś pomoc. Trzeba dać najpierw rybakowi wędke żeby sam sobie ryby łowił

Druga sprawa. Czy można w Mandrivie skompilować jakiś exploit w perlu do .exe i pod windowsem go odpalić? Prosiłbym tylko bez krzyków że scriptkid itp. Mam zamiar uczyć się robić wszystko samemu, ale chciałbym posmakować namiastki tego jak to działa (juz sie z kumplem umowiłem że na jego kompie bedziemy testować)

Trzecia sprawa. Próbowałem zabawy z Metasploitem 3.0 i myśle że robiłem wszystko ok (łącznie z port forwardingiem itp.) i na końcu zawsze wyskakiwał bład albo coś. Czy jest możliwe że są te exploity tak nieaktualne że już wszędzie się ludzie połatali?

Domyślnie

winda jest dobra do wszystkiego tak samo jak linux
    co do kumpla watpie ze to bylo tak: "hej ja ci sie wlamie do kompa a ty bedziesz patrzyl"
    -"ok niema sprawy"
    no oczywiscie ze mozna skompilowac na windzie wszystko sie da
    metasploit dziala po lanie tak nawiasem

Domyślnie

z tym kumplem to tak było właśnie dokładnie jak piszesz. On mówi że ma gdzieś bo nie wierzy że takie coś da rade zrobić i mowił że mam wolną ręke. A co do gprsu na Mandrivie masz jakiś pomysł? Dodam, że próbowałem już wszystkich programików, pierdół itp z róźnych for i nic.

Domyślnie

myslalem ze takie rzeczy dostarczaja razem ze sprzetem
    jak nie zadzwon do firmy (?) ktora dostarcza ten net powinni wszystko wyjasnic (chyba ze masz to nielegalnie ;p)

Domyślnie

źle sie zrozumieliśmy. Ja się łącze tak Irda w laptopie->SEK310i jako modem gprs->net, problem w tym że bez sterowników powinien go widzieć jako dysk wymienny a nawet tego nie ma, więc chyba irda nawet nie chodzi. A jak mowiłem, instalowałem pakiety z irdą i nic

Domyślnie

co do perla - perl nie jest jezykiem kompilowanym, pod linuxem .exe nie zrobisz ale pod windowsem jest mozliwosc wziasc kod w perlu i spakowac razem z interpreterem i potrzbnymi bibliotekami tak aby miec przenosny kod w postaci pliku .exe - wtedy nie trzeba instalowac perl'a na maszynie odpalajacej exploit, ale... taki plik ma zawsze >2MB wielkosci i mniejszy nie bedzie.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Nie bede zakładał noego wątku, może ktoś odpisze . Mam takie pytanie z racji tego co pisałem wyżej, czy znacie jakieś strony ze sploitami pisanymi w c pod winde? Chciałem porównać z podobnymi, wykorzystującymi te same luki, pisanymi pod Unixy i pokombinować troche.

Domyślnie

mozna zrobic exe pod linuxem. Mingw na wine?

Domyślnie

A jak polecenie dać kompilatorowi dać żeby exe zrobił

Domyślnie

31337: Nie jest to mądre. Po drugie kod trzeba i tak zmieniać.

Czym się różni "sploit" na Win a na Linuksa? Funkcjami jakimi przekierowywujesz I/O i funkcjami sieciowymi.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni