Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 71 do 80 z 98

Temat: nowy program "hack 2"

Domyślnie

Ja pierdziele... wymieklem!

@maxhack - nie zauwazyles przypadkiem ze Twoj IP jest cos nie taki jak byc powinien?

@all - widze ze bardzo sie rwiecie do tego aby ktos zlozyl na was skarge albo wrecz doniesienie do prokuratury o przeprowadzanie atakow na jakiegos biednego ISP... jesli puscicie skany/atak po otwartej sieci prosicie sie o problemy...

Ehhhh - az mi sie juz gadac nie chce...

Sorry ale to chyba nie ma sensu caly ten 'projekt'...
    1. Nagle w propozycji regulaminu pojawia sie pkt mowiacy ze w razie ataku mozna robic kontratak w stylu DoS... NIE NIE I JESZCZE RAZ NIE! NIE MOZNA ROBIC CZEGOS TAKIEGO!
    2. naichniach doskonale to okreslil - burza w nocniku... to ja dziekuje, bo cala zabawa zaczyna mi mocno smierdziec skoro chcecie sie bawic wg zasad proponowanych przez maxhack'a (sorry maxhack - nic osobistego, po prostu wiem jak to bedzie wygladalo jak komus sie nie spodoba ta gra i pomimo wirtualnej zabawy zlozy realne zawiadomienie do prokuratury).
    3. maxhack - czas zejsc na ziemie - myslisz ze w 4 tygodnie jako nowy user linuxa bedziesz na tyle mocny aby pisac arty?! nooo... powodzenia chlopie! poza tym jako organizator gry (ktorym jak rozumiem jestes) wypadaloby abys wiedzial ze IP ktore podales innym do atakowania to IP zarezerwowane dla sieci LAN a nie WAN... sprawdz w RIPE jak nie wierzysz (www.ripe.net - formularz w prawym gornym rogu strony):

Kod:
    inetnum:         172.16.0.0 - 172.31.255.255
    netname:         IANA-BBLK-RESERVED1
    descr:           Class B address space for private internets
    descr:           See http://www.ripe.net/db/rfc1918.html for details
    Powiedzialbym tak - razaca niekompetencja bije ze wszystkich stron Ja z taka zabawa nic wspolnego miec nie chce.

Zastrzezenia prawne (Mon Nov 19 20:14:46 GMT 2007):
    Oswiadczam ze prowadzenie projektu na powyzszych zasadach jest nie do zaakceptowania przez portal HACK.pl. W zwiazku z powyzszum projekt "Hack 2" jako prywatny projektem opracowany i nadzorowany przez uzytkownika maxhack i nie ma nic wspolnego z portalem HACK.pl.
    Niniejszym oswiadczam, ze portal nie ponosi zadnej odpowiedzialnosci cywilno-prawnej za ewnetualne zniszczenia czy tez inne straty wynikle wskutek dzialania osob bioracych udzial w projekciek "Hack 2".

Dziekuje za uwage.
    Ostatnio edytowane przez TQM : 11-19-2007 - 21:14
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

dobra to iron sie wypowie:
    "wlasnie chcialem pisac czy gosciu nie jest w jakiejs sieci bo samym pingiem cos odpowiedzi na to wskazywaly
    aaa dlaczego zla zabawa? wedlug mnie fajna oplaca sie w to bawić
    tylko trzeba dać troche zmian do "regulaminu" i zrobić najlepiej oddzielny dział na haslo znały by je tylko osoby ktore chcą sie bawić"

Domyślnie

..................... ...
    Ostatnio edytowane przez kaspsior : 04-17-2012 - 23:52

Domyślnie

tzn siec nie osiągalna czy jakos czy jakos tak....zmienilem nat na siec

Domyślnie

SRY.
    ale adresami ip sie nie bawilem a arty spokojnie (szybko chłone).
    A te ataki typu dos o jak zrobilem t0 żeby się stundencik ucieszył że będzie fan ale może troszke przesadziłem. Ale chodziło mi że jeśli mnie atakuje to chyba moge go zhamować a potem przestać

PS: Ten komputer to miałbyć wyświadczony tylko na trójrazowy atak ale mniejsza z tym o w morde .

A w ogóle to już poszło troche za daleko miało być tylko udostępnienie ip do prób a nie do gry
    Ostatnio edytowane przez maxhack : 11-19-2007 - 22:09
    <script>alert('your computer has been hacked')</script>

Domyślnie

..................... ...
    Ostatnio edytowane przez kaspsior : 04-17-2012 - 23:52

Domyślnie

ejj noo00
    ja niedawno skonczylem 17 i tez chce sie uczyć

Domyślnie

Napisze szczerze.Pomysł mi sie spodobał, tym bardziej ze miało być to kontrolowane, nie robiące nikomu krzywdy.Dało by to możliwość drobnego doświadczenia w administracji systemami.Lecz stało sie tak jak przypuszczałem - organizator ma za mało wyobraźni, i raczej nie podołał by zadaniu (sądzie tak ponieważ jak ktoś nie potrafi odróżnić póle adresów prywatnych od publicznych .. to już samo za siebie mówi.), nagła zmiana regulaminu dopuszczająca atak DDoS - jak by ktoś to zrobił na mojej maszynie natychmiast bym, szedł na policję .

Swoją drogą , o czym mają byc arty ? Myślę ze przepisanie jakiejś książki, czy czegoś podobnego mija się z celem. Dla mnie art powinien by pisany przede wszystkim o własne doświadczenie, czyli odpowiednim wyborze tematu , przedstawieniu problemu , pokazaniu wyników badań i właściwych wnioskach.

pozdrawiam i życzę powodzenia w zdobywaniu wiedzy.
    Ostatnio edytowane przez Exc0mmunion : 11-20-2007 - 15:00

Domyślnie

kurcze chciałem tylko zrobić by było kilka komputerów i można by było na nich trenować. Następnie zagadaliście o grze i to mie przekierowało na ten pomysł . Napisałem regulamin a tam studencik pisze że regulamin jak do tibi to robie te rzeczy . Następnie daje mój numer ip by od opisów naszych friendsów zbierać informacje. Następnie tqm mi się dorywa do tego że mój adres ma cyfry które mu się ni9e podobają potem ten Ddos. A teraz gadają takie rzeczy jakby ten pomysł nie był ich , nie udzielali by się itp. Pamiętajcie ten projekt miał za zadanie stworzenie kilka kompów do hackowania a także stworzenie teamu hackerskieg
    <script>alert('your computer has been hacked')</script>

Domyślnie

Pozwólcie dorzucę swoje dwa grosiki:
    Pomysł "zapowiadał" się fajnie ale t co ostatnio się dzieje jest okropne- pierwsza sprawa @maxhack!! otwarcie se kompa na ataki do 20:00 jest do d**y bo ja dla przykładu chętnie bym obszedł se wszystko ale dopiero w nocy- takie mam warunki albo w nocy albo wogóle- zadużo pracy Ponadto włamywanie sie do ISP'a który nie wie, że cos takie jest urządzane to naprawdę nie fair osobiściemój ISP jeszcze też nie wie, ale sie dowie jak przyjdzie co do czego. Następnie, powinniśmy podac swe wewnętrzne IP, aby nie rąbać czyichś kompów!! Z zakazem DDOS zgadzam się

EDIT: ardzo urzekający filmik iron, i zgadzam się z nim
    EDIT2: kapsior chyba żeś zwariował, HACK2 od 18 lat to mam 3 lata czekać na wstęp
    Ostatnio edytowane przez Eragon Argetlam : 11-20-2007 - 14:00
    o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni