Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 31 do 40 z 98

Temat: nowy program "hack 2"

Domyślnie

A ja aby dodac smaczku... kilka detali:
    - rozwiazany problem zmiennych IP
    - rozwiazany problem ISP i informowania ich (wszystko na to wskazuje!)
    - system antycheat - aby ktos nie oszukiwal i nie odcial sie firewall'em zupelnie... (wlasnie to opracowuje) bo wtedy zabawa traci sens - pewne uslugi MUSZA dzialac i tyle!

Ja wlasnie pracuje nad sprzetem ktory bedzie to obslugiwal... w sumie nie jest tego duzo, ale pare elementow - dedykowany do tego serwer (tego mam dostatek), osobne lacze ktore nie bedzie zagrozeniem dla mnie, ISP czy tez firmy, pare dodatkow o ktorych nie musicie wiedziec.

Jak zakoncze testy postaram sie calosc opisac. Cel jest prosty - miec mozliwosc nauki w bezpiecznym srodowisku, testowania swoich zabezpieczen i sposobow wlazenia do kompow... (ale tylko do kompow osob ktore na to wyrazily zgode!) a pozniej czerpanie ze wspolnej bazy wiedzy. Na razie jestem nastawiony na systemy z rodziny Windows i Linux i testuje czy wszystko zadziala tak jak wymyslilem.

DLA WLASNEGO BEZPIECZENSTWA:
    Aby bylo weselej i dla Waszego wlasnego bezpieczenstwa... jesli chcecie sie bawic to zdecydowanie zalecam do tego osobny komputer jako serwer ktory zabezpieczacie i wystawiacie na ataki kolegow. Jesli nie macie osobnej maszyny zalecam VMWare lub inna podobna 'wirtualizacje'. Wiecej szczegolow wkrotce - zbierajcie informacje i sily

Z doswiadczenia moge Wam powiedziec, ze jak zabawa juz sie rozkreca to bedziecie siedzie calymi dniami pilnujac wlasnych logow i kombinujac jak dostac sie do innych hehehehe

EDIT:
    Dlaczego VM albo osobny komputer? Dlatego ze jak Wam ktos wlezie, to moze zrobic kuku... i bedzie bolalo jesli bedzie to Wasza podstawowa maszyna!
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

a wiec tak: mam 2 komputery w domu to 1 bedzie do CTF
    i teraz odnosnie "zrobienia kuku"

w regulaminie musi byc jasno opisane zeby nie bawic sie keylogami, bckdoorami ani innymi syfami ktore zostana w pamieci (wiadomo ze wiekszosc bedzie wlasnie uzywac swojego komputera jako cel)
    tlyko tak jak to bylo omawiane: c:\flaga.txt jest podstawowym celem
    kto jest za tym

Exclamation

ja jestem za wszystkim.
    ważne żebyśmy rozkręcili hacka i mieli własny uporządkowany dział tylko dla hakerów
    <script>alert('your computer has been hacked')</script>

Domyślnie

to pisz propozycje regulaminu... bo bez tego nic nie ruszy - pozniej mateo i ja dodamy bezpieczniki prawne (no moze nie profesjonalne ale takie aby uzupelnic to o czym ewentualnie moglbys zapomniec) - aby bylo bez obaw bo inaczej nie bedzie dobrej zabawy.
    Na razie staram sie zalatwic jeszcze pare rzeczy bo nie mam ochoty placic za infrastrukture a moze to byc fajna kwota (miesiecznie) nawet jak na angielskie warunki...

Raz jeszcze podkresle - cel calego przedsiewziecia to przyjacielska rywalizacja i nauka przez zabawe.

Domyślnie

Cytat Napisał tqm Zobacz post
    nauka przez zabawe.
    to mi sie podoba

Domyślnie

W koncu o to chyba chodzi prawda?

Stworzyc system, zabezpieczyc go nie tracac na funkcjonalnosci - czyli jak jest serwer WWW albo jakis soft wymagany to szef nie pozwoli ci wylaczyc serwera albo wyciac wszystkiego na firewallu bo wtedy serwer (i admin) nie sa w firmie potrzebni... wiec funkcjonalnosc musi byc zachowana tak jak w prawdziwym swiecie ale zabezpieczenia trzeba jakos zrobic.

Jesli uda nam sie odpalic calosc tak jak to wykombinowalem, bedziecie mogli wystawiac swoje komputery na ataki kolegow - to koledzy beda Was sprawdzac czy macie zabezpieczony system czy nie - tak samo jak Wy bedziecie ich sprawdzac.

Co do flag... pomysl z flagami jest stary i oklepany ale doskonale dziala! Poza tym - odczytanie flagi nie wymaga zapisu nigdzie wiec nie modyfikujemy systemow, tylko wyciagamy z nich dane.
    Oczywiscie keylogger'y, trojany itd - zdecydowanie zabronione! bo nie ma zadnej kontroli czy nie wydostana sie pozniej na zewnatrz do internetu...

Domyślnie

żeby dołączyć do programu musisz:
    - mieć pewną wiedze
    - napisać w tym dziale post gdzie sie przedstawisz i podasz swoje gg i IP

- napisać do tqm lub innego admina o przyjęcie

żeby zostać moderatorem tego projektu musisz sam napisać 3 sensowne artykuły i zamieścić je na dziale hack 2 a następnie podać linki do jednego z moderatorów tego projektu

ale wiecie zróbcie te działy zróbcie mnie modem to ja już napisze regulamin i wy go poprawicie
    Ostatnio edytowane przez maxhack : 11-18-2007 - 15:14

Domyślnie

co do tego 1-wszego to niech sie tqm wypowie
    zreszta potrzebuje czasu zeby przygotowac komputer (napewno nie tlyko ja)

Domyślnie

oki wiecie co my tak gadamy gadamy i sr..y a przecież trzeba robić

Domyślnie

Ok, ok naka przez zabwę- jest ok. Ale ja zaproponowałbym aby ten pierwszy punkt regulaminu stosować do nowychuczestników, a nie do tych, którzy są od samego początku-
    1. Pierwsza- sprawa- robienie - że każdy ma się włamać choć do jednego kompa- zadużo pracy jak na sam początek, pewnie, że każdy, który tutaj jest od pewnego czasu zrobi to bez problemu więc po co mamy zatruwać np. TQM'owi głowę.
    2. Potem można ten test robić do nowych, którzy będą chcieli- niech napiszą- ustawi się maszynke - z plikiem test, gościu wysyła np. TQM'owi plik , potem pisze coś sensownego
    3. Będzie to napewno lepsza zabawa niż przeglądanie śmieci na forum

Zgadzam sie że trza robić- właśnie przygotowałem osobny dysk pod zabawę. Tak dla bezpieczeństwa Mam nadzieję że nikt mi nie będzie przepalał kompa- ok

Co do kwestii o której pisał GSG-9 to fakt - niech wypowie sę TQM

Pozdrawaiam wszystkich- moje GG macie więc można się kontaktować- potem podam IP- tylko prosze raczej nie robić se kuku bo jestem w LANIE!
    o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com

Strona 4 z 10 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni