Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: Niechcesz standartu od Microsoftu? Podpisz petycję

Domyślnie Nie chcesz standartu od Microsoftu? Podpisz petycję

Jeśli chcesz powstrzymać przyjęcie OOXML'a jako standart ISO to podpisz to:
    http://www.noooxml.org/petition

A jeśli chcesz wiedzieć co to jest OOXML:
    http://pl.wikipedia.org/wiki/OOXML#O...a_inne_formaty
    Ostatnio edytowane przez m33 : 11-22-2007 - 10:45

Domyślnie

hehe i widze walki ciąg dalszy

daje sobie głowe uciąć że na liste wpisze ze z 10000 osób które usłyszały tylko że microsoft "sie rządzi" nie zapoznając sie wcześniej ze specyfikacją openXML ani ze specyfikacją jakiś ewentualnych "zamienników" ( a tych nie brakuje) i nie porówna wad i zalet

dla mnie to bezsensu - microsoft i tak zrobi co swoje (bo pani reni która pisze w wordzie prace magisterską jest wszystko jedno i nawet nie wie o co chodzi - pozatym MSOOXML - ma zarówno swoje wady jak i zalety

ja już wolę - bo nie przewiduję żeby microsoft ustąpił - pozatym openXML juz jest zaimplementowane w Microsoft Office 2007 - zeby stał sie standardem ISO.... (ale to tylko moje zdanie)
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie

Najpiekniejesze w standardach jest to ze jest ich tyle do wyboru...

Ja podpisze petycje chocby po to aby pokazac M$ ze nie maja panaceum na madrosc i ze nie kazdy zgadza sie z ich wizja swiata.

EDIT:
    Polecam dokladnie przemyslec argumenty ktore podaja autorzy petycji...

Na przyklad taki punkt 5 w krotkiej liscie argumentow - chcesz napisac aplikacje czytajaca OOXML to zaplac M$ za licencje - ja to podsumuje tak... wypier****c!
    Punkt 4 - kto widzial aby 'standard' pochodny od XML nie walidowal sie jako XML? Jakim cudem moze wiec byc statndardem?
    Punkt 6 - brakw stecznej zgodnosci z tak podstawowymi standardami narusza wszelkie zasady kontynuacji i zgodnosci oprogramowania.... Format pliku zmienia format daty? To moze teraz mamy przerobic wszelkie systemy tak aby byly zgodne z wymaganiami OOXML? Wypier****c!
    Punkt 7 - no tak... to mnie akurat nie dziwi... nie pierwszy i nie ostatni taki blad
    Punkt 8 - sposob wprowadzenia pod obrady pomyslu tego standardu - propozycje zglosil tylko Microsoft, bez zadnych konsultacji z producentami oprogramowania, uzytkownikami, sprzedawcami itd... wiec teraz dodajmy do tego miedzy wierszami punkt 5 i punk 6 i jestesmy w domu.

Ten format nie ma za zadanie poprawic cokolwiek w informatyce jaka znamy... ma za zadanie wzmocnic pozycje M$ na rynku i wprowadzic ja w nowe obszary, aby mogla dyktowac reguly innym uczestnikom rynku, przy okazji podwazajac wszelkie dotychczasowe osiagniecia i kompromisy (ustalone standardy).
    Ostatnio edytowane przez TQM : 11-16-2007 - 13:45
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Zasady Postowania