Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 21 do 30 z 37

Temat: "ominięcie" limitów w.. sieci LAN

Domyślnie

hehe dobre

ale glupie troche bo przecież sciąganie p2p jest tez chyba w jakims stopniu nielegalne, więc dobrze zrobili ze resetowali polączenia
    hmm ciekawe jak wstrzykuje sie takie pakiety

Domyślnie

niezbadane sa wyroki...

tak na zdrowy rozsadek, to sprawa zapewne nie dotyczyla legalnosci czy nielegalnosci p2p, tylko konkretnie dzialan tego dostawcy.. mozna wiele rzeczy zarzucic a potem udowodnic, a tlumaczenie ze nie o to chodzilo niestety nie wystarczy

ktos nawet kiedys powiedzial ze w dzisiejszych czasach jestesmy w stanie "udowodnic" wszystko
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

Hmmmm...

Chodzi o fakt nieuczciwej praktyki prowadzonej przez ISP... Sciaganie z sieci P2P nie jest nielegalne - nielegalny moze byc content ktory sciagasz. Ja na przyklad mam ciagle torrent'a odpalonego (i nie tylko torrent'a) i wystawiam na sieci np ISO z Ubuntu - wszelkiej masci od wersji 6.04 w wydaniach CD i DVD na desktop i server i nawet nie wiecie jaki mam ruch... skoro moje 200mbit ma siedziec i sie nudzic to niech ktos z tego korzysta!

Co do udowadniania wszystkiego - ostatnio glosno jest o NSA ze 'kontroluje internet' ... to brzmi bardzo fajnie ale widzialem liste sieci ktore albo kontroluje NSA albo sa one zaprzyjaznione z NSA... i prawda jest taka, ze jest to znakomita wiekszosc przestrzeni adresowej IPv4. Wiadomosc pochodzi ponoc od kogos dobrze zorientowanego, bo sa nie tylko adresy IP ale kraje, miasta i status (zarzadzane przez NSA / zaprzyjaznione z NSA)...
    Do tego informacja chyba z wczoraj (... szukam w archiwum ... i mam!) http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/...148/article.pl tak wiec jak to wszystko poskladac do kupy i analizujac liste krajow to to co wycieklo jest bardzo bardzo realne!
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Swoją drogą.. ten koleś musi mieć miło :P

http://youtube.com/watch?v=-uhomvtcFLg

Nie wiecie czasem czy mają "zamiar" wprowadzać FiOS albo coś na kształt FiOS w Polsce?

-----------------------------------------------------

żeby nie offtopować.. moge sie podpiąć pod czyjąś karte tylko kiedy jest ta osoba on-line..?

Smile

Witam! Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaje pytanie ale coz...

Ogolnie to nie znam sie na tym ale, mam 2mb z upc w mieszkaniu, ale np jak ciagne z rapidshare to maksymalnie wyciaga 60kb wiecej nie pojdzie dzieli sie na caly mieszkanie 2 kompy sa.

Co jest grane powinienem do nich zadzwonic i zaczac sie upominac czy co?

Pozdrawiam

Domyślnie

Witam! Nie wiem czy w dobrym miejscu zadaje pytanie ale coz...

Ogolnie to nie znam sie na tym ale, mam 2mb z upc w mieszkaniu, ale np jak ciagne z rapidshare to maksymalnie wyciaga 60kb wiecej nie pojdzie dzieli sie na caly mieszkanie 2 kompy sa.

Co jest grane powinienem do nich zadzwonic i zaczac sie upominac czy co?

Pozdrawiam
    hm... a próbowałeś z innych podserwerów (jeśli dobrze pamiętam to są Cognet, Cognet2 , Teleglobe itd.) Może to wina zapełnienia serwów?
    ================================================== ===
    Co do tematu zaczętego przeze mnie..
    Gadałem z adminem.. znaczy.. mama gadała bo akurat gościa spotkała, wytłumaczyła mu wszystko itp. a on "ja nie widze takiej potrzeby, bo pozakładałem programy i ona już nie muli" (jak nie muli jak muli ;/ 6 kumpli z osiedla sie skarży co chwile -_- )Dzisiaj ide do niego sam i wytłumacze mu wszystko jak dziecku ;/ bo normalnie ręce opadają ;/

Domyślnie

a spoko już tak o tym p2p to i ja dorzucę swoje 2 grosze

u nas w sieci za porozumieniem wszystkich userów - wyblokowaliśmy specjalnie p2p - korzystamy z p2m - każdy dostał 'książeczkę' - gdzieś jeszcze mam wersje pdf jak by ktoś chciał naszego autorstwa jak korzystać z p2p, moorhunt itp - i od tej pory normalnie cud malina :d - nic nie zamula - bo nic nie trzeba udostępniać - szybkość ściągania - ok 400kb/s - nie dość ze jak ktoś ściąga film to nie 3 dnia a 3 godziny to jeszcze nie musi nic udostępniać..... - i według mnie to jest bardzo dobre jak nie najlepsze rozwiązanie dla małych sieci osiedlowych - i z niego korzystam.....
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Domyślnie

Moorhunt to tak ciagnie ze nie pogadasz, ~10 razy szybciej niz typowe p2p :P
    I to dziala, filmy mozna trzaskac w ile... 15min? moze troche wiecej, nowa jakosc.

Ciekawe jak to jest oprogramowane, pliki chyba musza sie po drodze dzielic, jesli to siedzi na darmowych skrzynkach, a moze prywatne na swoich serwerach znowu tez nie bo transfery, a uploading pewnie trwa wieki..
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Domyślnie

Szkoda, że mój "kochany" admin jest głuchy na takie rzeczy eh...

Domyślnie

Jesli chodzi o to zamulanie sieci to ja cos slyszalem ze sa linie zawalone... Maja w przyszlym roku rozbudowywac
    Zbliża się Trollmagedon...