Atak pingami? Myślę że to może nie położyć serwerów wp...
Ja mam taki hack, żeby wywalić www.wp.pl
Wejdź na ich portal i naciskaj co chwilę F5. Na zmianę z bratem.
Atak pingami? Myślę że to może nie położyć serwerów wp...
Ja mam taki hack, żeby wywalić www.wp.pl
Wejdź na ich portal i naciskaj co chwilę F5. Na zmianę z bratem.
Ostatnio edytowane przez beeman : 09-15-2007 - 17:37
Oczywiście że docelowo nie będzie tam wp.pl, tak tylko dla przykładu napisałem (bosh), wracając do pytania, czy zbyt duży bufor np. 65000 i odpowiedz limit czsu przekroczony jest wiekszym zajęciem serwa niż dopuszczlna najwieksza wielkość bufora przy której odpowiada.
Tak btw to są jeszcze jakieś sosoby na zajęcie jakiegoś serwera z wiersza poleceń?
Beeman, nie wiesz = nie odpowiadasz
Ostatnio edytowane przez gogulas : 09-15-2007 - 17:47
Pingi nie zajmują serwera bardziej niż odświerzanie strony (dla tego dałem taki przykład).
Jeżeli będziesz pingował większą ilościa bajtów to serwer po prostu odrzuca twoje zapytanie echo request.
Sukces ataku pingami mógł by polegać na zapchaniu łącza serwera który zalewasz pingami a nie na zajęciu jego zasobów.
Jesli nie masz szybszego lacza niz przeciwnik to nic nie osiagniesz - chyba ze trafisz go jakims takim pakietem, ktory spowoduje padniecie systemu.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Korzystając z windowsowego cmd i zestawu defaultoeych aplikacji windowsowych nic nie zdziałasz. Na pewno nie zapachasz łącza.
Aha, a czy odpalenie wiecej niż jednego ping.exe coś da? będzie przesyłana większa ilość zapytań?
Ah wygłupiłem się, wystarczy
at 15:00 /every:10 ping -l 1471 -n 9999999 wp.pl
sam nie będe pingował, paru zombiaczy się skołuje :P
Juz przyjmuje zamówienia na najnowsze wersje winampa, total commandera o 1Kb wieksze od normalnych :P
Ostatnio edytowane przez gogulas : 09-15-2007 - 20:21
A powiedz mi kto o zdrowych zmysłach takie wersje u ciebie zamawia? Wątpię by komuś przyszło do głowy pobieranie winampa lub total commandera z innych stron niż oficjalne...
Z tego co sie orientuje to botnety które szkodzą składają się raczej z tysiecy komputerów. I na pewno nie pingują one nic. Zazwyczaj przeprowadza się za pomoca takich sieci-zombie ataki innego typu, jak rozsyłanie spamu i ataki DDoS.
pingowanie to tez czasami skladowa ddosa :P
co by sie stalo gdyby 1000 kompow kazdy 2 mbitowym laczem zaczelo jednoczesnie pingowac 30mbitowego hosta?
Ostatnio edytowane przez gogulas : 09-15-2007 - 22:44