Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 21 do 30 z 37

Temat: hakowanie forum na yoyo.pl !!! JAK !!!

Domyślnie

Koffeinka, wlasnie. przychylam sie do poprzednich wypowiedzi i dodam od siebie jeszcze ze powinnas poznac nie tylko jezyk w ktorym jest napisany exploit ale tez dokladniej poznac sztuke ataku. Zebys wiedziala co robic, czego sie strzec itp... Neo też odradzam...ale hmmm... pytanie do TQM:
    A gdyby sie zamaskowac znaczy... kiedys byl temat o podmienianiu ip. Chodzilo o rapida ale sie zastanawiam czy tu tez by to cos nie pomoglo... Wiem ze i tak kwestia czasu jest kiedy nas znajda ale... dla celow edukacyjnych
    Zbliża się Trollmagedon...

Domyślnie

Nie ma czegos takiego jak podmienianie IP... IP sie ma takie lub inne i zawsze mozna wysledzic wstecz, kto mial dane IP w danym czasie - chyba ze ISP nie posiada takich zapisow, co automatycznie oznacza, ze ISP lamie obowiazujace prawo (dla przypomnienia, ma obowiazek trzymac te dane przez 4 lata) i wtedy sprawca ma szanse umknac sprawiedliwosci. Tak czy inaczej komus sie za to oberwie - albo ISP albo sprawcy

Dlatego wlasnie anonimowosc w sieci jest pozorna a tak na prawde nie istnieje.
    Wchodzac na strone WWW w logu zostaje Twoj IP... jak nie Twoj to adres proxy z ktorego korzystales... a proxy ma Twoj adres IP... a jak masz dynamiczny nawet (neostrada) to na podstawie informacji o IP i czasie (jak jest w logu) TP S.A. wie kto i jak dlugo mial ktory IP... i juz masz niebieskie misie pukajace do drzwi
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

swojego czasu była jakaś taka sprawa ze jakiś niemiec zażyczył sobie żeby jego logi były kasowane u dostawcy, po jakimś czasie zapukała do niego policja i oskarżyła go o piractwo a ten pozwał podobno tego operatora, czytałem o tym jakiś rok temu wiec nie wiem czy to jest do końca prawda.

http://ochrona.bajo.pl/news,5576,nak...niemczech.html
    Ostatnio edytowane przez kosiarz : 09-04-2007 - 10:12 Powód: dodaje linka
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

Domyślnie

Ok - ale prawo w Polsce mowi jasno, ze operator ma obowiazek posiadac logi (nawet maly osiedlowy albo jak udostepniasz neta sasiadom). Jesli nawet zarzada skasowania logow to nie ma do tego podstawy prawnej i dostawca internetu nawet na argumenty o ochronie prywatnosci moze sie zaslonic przepisem nakazujacym mu trzymac logi - sytuacja jest patowa.

Klient moze wiec albo sie z tym pogodzic (bo zaden operator dla jednego klienta nie nadstawi karku - nie ma mowy, to wbrew jego interesom) albo poszukac sobie innego dostawcy.

W przypadku tego niemca pamietam wykorzystal on luke prawna, ktora w danym czasie na to pozwalala. Jak to wyglada w niemczech teraz - nie wiem... Na pewno w Polsce operator ma obowiazek ustawowy przechowywac logi. W tym wypadku serwery proxy maja obowiazek posiadac logi, ISP musza wiedziec kto i kiedy mial jaki IP.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

A jak proxy znajduje się w kraju który z naszym jest w konflikcie, i w którym operator kontrolowany jest przez rząd i te klimaty?

Domyślnie

Jaki lol moi mili. Pytanie było wałkowane więc przychylam się do wypowiedzi ble wystarczy poszukać.

Podam takie możliwości rozwiązania aby raz na zawsze zakończyć ten temat!

1. exploit odpalany dla phpbb by przemo
    2 (oczywiście wtedy maszn całą stronkę w ręku) brute force for ftp ale ciężkie rozwiązanie

z exploitem bedzie ciezko bo na tym trzeba się znać wiec odpaa brute force też
    a ty kokainko to polecam poczytać jakieś romansidło przed snem i ci wyparują te wszystkie chętki do hackingu

A mam takie pytanko czy czasem ludzie nas nie męczą bo znaleźli w googlach jakieś forum i od razu włam jak tak dalej pójdzie to eszce może na hack.pl

Domyślnie

Cytat Napisał Eragon Argetlam Zobacz post
    z exploitem bedzie ciezko bo na tym trzeba się znać wiec odpaa brute force też
    niby czemu?
    Cytat Napisał Eragon Argetlam Zobacz post
    J
    A mam takie pytanko czy czasem ludzie nas nie męczą bo znaleźli w googlach jakieś forum i od razu włam jak tak dalej pójdzie to eszce może na hack.pl
    fffff tak to tu juz jest od bardzo dawna

Domyślnie

no choćby dlatego że nikażdy wie co to jest perl or php
    mnie tam nikt niemęczy

Domyślnie

Eragon Argetlam - straszny z ciebie buc i ignorant :/

to było na tyle w tej kwestii :P

aha i mam nadzieje że ci sie monitor spali i twoja jedyna dziewczyna tzn. ta z pulpitu już nigdy na ciebie nie spojrzy :P:P ha ha

Domyślnie

a ty kokainko to polecam poczytać jakieś romansidło przed snem i ci wyparują te wszystkie chętki do hackingu
    bardzo dobrze ci składniku kawy i pepsi powiedział kolega z forum, jak sie juz dowiesz jak sie wlamac, to mozesz zdać relację i filmik nagrac