Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 13 z 13

Temat: icmp i rutery

Domyślnie

Cytat Napisał tqm Zobacz post
    No wlasnie o to chodzi... skad bedziesz wiedzial i na ile sieci podzielilem moja pule adresow?! Majac do dyspozycji 1 klase C moge miec gdzies miedzy 1 a 128 podsieci i to jeszcze ukladac je wzglednie dowolnie...
    Moge dosyc niezle poznac strukture twojej sieci robiac tracerout'a na koncowe hosty , poznajac jednoczesnie adresy routerow posrednich. ( zakladam ze masz 1024 adresy) Moge z duza pewnością założyc ze nie porobiles podsieci mniejszych niz 50 hostow, ale nawet niech bedzie 10 hostow (100 podsieci) ....1024/10 =102 tracerouty i wiem wszystko niemal o twojej sieci. Znalezienie broadcastow sumarycznie nie powinno zajac wiecej jak 2h pracy.

chyba ze cos pomieszalem , ogolnie to jestem zmeczony

Domyślnie

Odpowiedz dobra i bardzo mi sie podoba (przede wszystkim jest dokladna), poza zalozeniem o braku sieci mniejszych niz 50 adresow... U mnie w jednej sieci do celow administracyjnych (budowa struktury sieci) mam klase C podzielona na ponad 10 podsieci wiec jasno wynika z tego ze wiekszosc ma mniej niz 50 IP
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Domyślnie

Cytat Napisał tqm Zobacz post
    Odpowiedz dobra i bardzo mi sie podoba (przede wszystkim jest dokladna), poza zalozeniem o braku sieci mniejszych niz 50 adresow... U mnie w jednej sieci do celow administracyjnych (budowa struktury sieci) mam klase C podzielona na ponad 10 podsieci wiec jasno wynika z tego ze wiekszosc ma mniej niz 50 IP
    No tak, oczywiscie kwestia wlasciwego zalozenia zalezna jest od profilu dzialalnosci instytucji ktora w denej sieci pracuje. Ja jakos kiedy o tym pisalem to mialem na mysli duzego providera ( osiedlowka ) , ale rzecz jasna jest to kwestia otwarta.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12