Jakich komputerów używacie? Jaką mają konfiguracje? No i moze jakie system y?
Jakich komputerów używacie? Jaką mają konfiguracje? No i moze jakie system y?
laptop - celeron mobile 440 1,86
2gb ramu - 80 dysk - grafika na chipsecie via - wsumie sam nie wiem co to dokładnie trzeba by everesta ściągnąć - ale to mało ważne - karta wifi na chipsecie atherosa - i to chyba tyle z ważniejszych rzeczy...
obecnie siedze na xp - ale na vmware mam ubuntu - debiana - win server 2008 - BT2 i inne
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )
Prywatnie:
- Laptop: 1x Centrino Duo 1.66GHz, 80GB SATA, 2GB RAM - Ubuntu + XP
- Laptop 2: 1x Celeron 1.4GHz, 512MB RAM, 80GB - Ubuntu + XP
- Desktop: 2x Xeon (chyba dual-core) 3.2GHz, 3GB RAM, 160GB - Ubuntu (SMP)
- 'Pizza' server: Sun SunFire V100 - 1x UltraSPARC 650MHz, 1GB RAM, 80GB - Solaris 10
- 2 Mini ATX PC - chyba od Shuttle, ale parametrow nie pamietam, za duzo zmienialem... uzywam jako malych serwerkow do eksperymentow, bo sa cholernie ciche i nawet ladnie wygladaja (cos jak http://toronto.craigslist.org/sys/392615877.html) - systemy operacyjne zmieniam tu jak rekawiczki...
Do pracy:
... sprzet typowo serwerowy pomijam w detalach ale w skrocie co mam na/pod biurkiem to 8 serwerow - 5 Sun'owskich (UltraSPARC) wiekszosc po 2 procki, 3 Dell'a po 2 Xeony kazdy i macierz dyskowa SCSI do Sun'ow aktualnie zaladowana dyskami do chyba 1.5TB (+-50GB) w RAID5.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Mój Deskopt http://www.sendspace.com/file/i5znjp + kubuntu/debian mini
Mój laptop 1 : California Acess 5500 celeron 750mhz 20gb dysk (dalej niepamientam ale mozecie sobie poszukac w googlach co on tam ma )
Prawie że mój laptop(mojego starego ale ... ) : Acer Aspire 3692 WLMI
Asus z podstawką AM2 (model zapomniany )
AMD athlon 64 3000+
RAM x model 1 GB (2x 512)
Samsung SncMaster 940 BW LCD
Karta dź. Yamacha
Karta graf: GeForce 6150 (chcę 6800 GTS!)
Dysk: 160 SG (5 kawałków)
Napęd: LG SuperMulti (nagrywarka)
No i oczywiście Win XP Pro !!!
http://diablohacks.w.interia.pl/haslaTDH.html Hasła do TDH!!
(-(-(-(-_-)-)-)-) Jest nas wielu... @(^_^)@
www.xpecetf.fora.pl- zapraszam!
laptop: IBM T30 1GB RAM, P4 2 GHz dysk 80 GB WinXP, Ubuntu 7.04
PC: 1GB RAM, Athlon 2400+ (Thoroughbred), Asus A7N8X, 3 dyski ATA (120,80,40 GB) 1 dysk SCSI 70 GB, Win 2k3, Debian, BT2, Slackware - oprócz debiana tu dość często zmieniam.
* markossx *
1. uzywany na codzien
plyta glowna: pcchips
procesor: intel celeron 3,2 ghz
grafika: geforce 5600
pamiec operacyjna: 512 ddram
dysk twardy: 68 gb
* c - windows xp ( ~8gb ) - ntfs
* d - ( ~40gb ) - nfts
* e - ubuntu 6.10 (~15 gb ) - jvs
* f - ( ~5 gb ) - linux swap
2. rzadko uzywany..tylko do pisania w pascalu itp..
procesor: amd duron 1,6 ghz
grafika: oj nie pamietam jakas dziwna nazwa
pamiec operacyjna: 64 sdram !!!
dysk twardy: ~40 gb
* c - windows 98 ( ~10 gb) - fat 32
* d - ( ~30 gb ) - fat 32
musze je połączyć w sieć tylko kurcze u mnie glupia sprawa bo troche daleko z dolu na dol kablem połączyc .....hmmm ale są wzmacniaki ........sie pomysli ( samo )
heh przed chwila doszedlem do ladu z tym windowsem i linuxem bo jak pisalem pod moja nieobecnosc troche syfu sie nazbieralo na kompie..ale ja przy instalacji ubuneo pod ubuntu tez mialem problem znaczy taki ze sie zacinalo caly czas heh a potem gdzies firmare zapodzial mi sie i jak chcialem go sciagnac na windzie to zawieszal sie caly czas przy starcie...to przez avasta...musialem go wylaczac w menadzerze zadan...a teraz juz wszystko gra , mam neta tu i tu i jest git...
ide spac bo jest po 4 w nocy..dobranoc
Plyta : Gigabyte GA-K8NS
Proc : 2800 Sempron
Dysk : 160 GB
Ram : 512
Systemy :
Windows XP
Debian [text mode] -
Gentoo
Slackware
FreeBSD